31 aug. 2023 | 17:43

Clătitele nu se vor mai rupe niciodată când le întorci în tigaie. Ingredientul pe care sa-l adaugi, așa nu vei mai da greș

Utile
Clătitele nu se vor mai rupe niciodată când le întorci în tigaie. Ingredientul pe care sa-l adaugi, așa nu vei mai da greș

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Este un preparat destul de simplu, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, ci de foarte puțină îndemânare și pasiune pentru gătit. Dacă vrei să faci niște clătite ca la carte, care să nu se rupă atunci când te întorci în tigaie, iată ce ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție.

Ingredientul-minune de pus în clătite

Te-ai întrebat vreodată de ce se rup clătitele atunci când încerc să le întorci în tigaie? Specialiștii au explicația pentru această problemă foarte des întâlnită, dar și o soluție extrem de utilă.

Bucătarii susțin că totul ține de compoziția clătitelor. Majoritatea tind să folosească nu mai lapte în prepararea luat, dar specialiștii spun că acesta merge alternat și cu apa minerală.

Aceasta va face compoziția mai fluidă, iar clătitele vor fi mai pufoase și nici nu se vor mai rupe.

Ingredientul minune, care nu ar trebui să lipsească din compoziție, este untul. Odată pus în clătite, va face aluatul moale, pufos și va ajuta celelalte ingrediente să se omogenizeze perfect.

Foarte important este să nu mai adăugați zahăr în clătite. În exces, acesta le ca face să se lipească, făina nu se va mai omogeniza cum trebuie și clătitele nu vor mai ieși pufoase.

Doar așa faci cele mai bune clătite

Consistența aluatului este crucială. Dacă aluatul este prea gros, clătitele vor fi dense și se pot rupe mai ușor. Dacă aluatul este prea subțire, clătitele pot deveni fragile. Amestecă ingredientele cu grijă și adaugă treptat lichidul (de obicei, lapte) pentru a obține o textură uniformă și pufoasă.

După amestecarea ingredientelor, lasă aluatul să se odihnească pentru aproximativ 15-20 de minute.

Asigură-te că tigaia este bine încinsă și unsă cu o cantitate mică de ulei sau unt. Acest strat subțire de grăsime previne lipirea clătitelor și le ajută să se coacă uniform.

Gătește clătitele până când apar bule pe suprafața superioară. Acest semn indică faptul că partea inferioară este coaptă și clătitele sunt gata să fie întoarse. Întoarce-le cu grijă și lasă-le să se gătească pe cealaltă parte.

Nu exagera cu timpul de gătire. Clătitele ar trebui să fie coapte suficient pentru a avea o culoare atractivă, dar nu până la uscare excesivă.

După ce gătești clătitele, menține-le calde acoperindu-le cu folie de aluminiu sau păstrându-le într-un cuptor preîncălzit la o temperatură scăzută.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”