Clătite tiramisu, o rețetă extrem de populară în 2022. Te vei îndrăgosti de ele!

de: Năstase Mirabela
20 01. 2022

Clătite tiramisu, o rețetă foarte importantă în anul 2022. Este o rețetă simplă, cu mare gust. Dacă nu ai încercat rețeta, iată cum poți să o faci, într-un timp scurt și cu puține ingrediente. Desertul este numai bun pentru a fi împărțit cu cei dragi, fără să petreci prea mult timp în bucătărie pentru a prepara rețeta.

Clătite tiramisu, o rețetă extrem de populară în 2022

Clătite tiramisu este rețeta care se bucură acum de succes pe rețelele sociale, așadar trebuie să o încerci și tu! Rețeta se numește astfel deoarece există elemente comune cu clasicul desert italian, precum pișcoturile însiropate cu cafea, brânza mascarpone și cacao. Însă rețeta clasică de tiramisu se prepară cu totul altfel. Vezi rețeta de tiramisu AICI!

Ingrediente 

3 ouă 300ml lapte
200gr făină
3 plicuri zahăr vanilat
150ml apă plată sau minerală
15gr cacao neagră
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie

Pentru umplutură:

500gr mascarpone
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
4 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență dr cafea
8 pișcoturi
1 linguriță esență de cafea
2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
250ml apă fierbinte

Mod de preparare

Mai întâi se prepară aluatul pentru clătite, prin urmare se mixează ouăle cu laptele și esența de vanilie. Se amestecă într-un bol făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, după care se adaugă treptat peste compoziția anterioară. Se amestecă apoi până se omogenizează, după care se adaugă 150 ml apă plată sau minerală. Se mai amestecă o dată și se lasă vreme de zece minute înainte de a se pune în tigaie. După acest timp, ele se prăjesc și se lasă la răcorit.

În timp ce se fac clătitele, se prepară crema de mascarpone, care dă un gust extraordinar și le face diferite de clătitele obișnuite. Prin urmare, se mixează frișca lichidă, se adaugă mascarpone, zahăr pudră, esență de vanilie și esență de cafea, după care se amestecă pentru a se omogeniza.

Apoi, se prepară ciocolata caldă sau cafeaua, pentru hidratarea pișcoturilor. Atunci când clătitele s-au răcit, se ia o spatulă dreaptă și se ung cu crema de mascarpone, după care se trece câte un  pișcot prin cafea și se pune peste clătita unsă. Se rulează clătitele, se pun la rece pentru câteva minute, apoi se pot savura în voie. Sau poți păstra aceste clătite câteva ore la frigider. Se pot lăsa întregi sau se pot tăia pe jumătate.