Dacă și tu ești în căutarea unui desert potrivit pentru Postul Paștelui, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum să prepari clătite pufoase de post cu un ingredient secret. Toată lumea te va lăuda pentru rezultatele pe care le vei obține.
Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum mai este cunoscut, este cel mai lung și dur post din cele patru pe care le respectă credincioșii ortodocși. Dacă și tu te numeri printre cei care se abțin de la produsele de origine animală în această perioadă, nu înseamnă că nu ai alternative la a găti deserturi savuroase.
Playtech Știri îți explică cum poți găti clătite potrivite pentru post, în așa fel încât să iasă și pufoase. Pentru a te bucura de o textură aparte a gustării, este suficient să adaugi în compoziție un ingredient pe care, cel mai probabil, îl ai deja la îndemână. Este vorba despre apa minerală.
Apa minerală este carbogazoasă, ceea ce înseamnă că acționează în așa fel încât face aluatul să fie aerat în mod natural. Bulele produsului „ușurează” amestecul de aluat, ajutându-te să gătești clătite pufoase. Tot pentru a obține un astfel de rezultat, este recomandat să cerni făina de trei ori.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Clătitele de post pot fi consumate imediat ce se răcesc puțin, pentru a nu fi prea fierbinți. Poți să le servești la masă umplute cu gem, dulceață sau marmeladă, în funcție de preferințele pe care le ai. Le poți mânca atât întregi, cât și tăiate în porțiunile care îți sunt comode. Poți adăuga și topping-uri din fructe sau nucă măcinată.
Dacă vrei să servești sau să mănânci clătite și a doua zi, trebuie să le ții la rece. Pentru a nu-și pierde din pufoșenie, este bine să le așezi cu grijă într-o pungă de plastic, înainte de a le pune în condiții de temperaturi reci. Poți folosi și folie de aluminiu pentru a le depozita.