05 mart. 2024 | 09:24

Clădirea din București care te face să te simți ca în Barcelona. Unde o găsești

Turism
Clădirea din București care te face să te simți ca în Barcelona. Unde o găsești
Ai auzit vreodată despre Blocul Florentin din București? Te simți exact ca în Barcelona când ajungi aici. Foto

Dacă vrei să călătorești în Barcelona, dar nu poți să o faci în viitorul apropiat, îți recomandăm să îți iei răgaz pentru a admira această superbă clădire din București. Te va ajuta să obții o perspectivă a stilului arhitectural din orașul spaniol. Îți ia pur și simplu răsuflarea. Foto

Arhitectura unică din orașul spaniol Barcelona 

Climatul spaniol te mângâie pe suflet în Barcelona. Un oraș în aer liber, cu activități de exterior, dar și de interior, cu muzee de renume mondial, ascunzând legende și mari artiști, poate celebrități în devenire… Piețe bogate, produse locale, peisaje panoramice și o arhitectură emblematică îți vor încânta privirea.

Lista activităților pe care le poți face în Barcelona este, pe cât de variată, pe atât de distractivă. Arhitectura color-pop a lui Antoni Gaudi asigură că momentele plictisitoare pentru turiști nu-și au locul aici. Călătorul din oraș este inteligent, admiră de la artă și parcuri emblematice la spectacole uimitoare.

Citește și: Cum arată domeniul regal de la Săvârşin. Românii îl pot vizita, care este programul FOTO

Clădirea impunătoare din București, care amintește de stilul arhitectural al lui Gaudi

Dacă nu ai ajuns niciodată în Barcelona, îți recomandăm să îți organizezi o mini-vacanță în acest oraș la buget redus. Până atunci însă, dacă vrei să te bucuri de o oarecare perspectivă a arhitecturii specifice acestei unități administrative, îți recomandăm să descoperi o clădire superbă din București.

Nu știm de câte ori te-ai plimbat prin București cu iluzia că ești un turist într-un oraș care te ia prin surprindere, însă de această dată cu siguranță vei trăi acest sentiment. Pe strada George Vraca, pe o laterală a parcului Cișmigiu, vei rămâne cu ochii ațintiți către un spectaculos bloc florentin.

Unde poți admira Blocul Florentin din București

La câteva minute distanță de Sala Palatului și Calea Victoriei, mai exact la intersecția străzilor Aristide Demetriade și George Vrac din București, poți admira un impunător bloc florentin – unicul în acest fel în capitala României, proiectat și ridicat apoi în anul 1940.

Blocul Florentin din București impresionează prin stilul arhitectural mediteranean sau florentin-maur, care face parte din cel Renascentist, foarte bine cunoscut și admirat în Italia, Franța, dar nu numai. Dacă treci vreodată prin zonă, merită să oprești și să admiri clădirea unicat din capitală.

Citește și: Muzee din România despre care nu ai auzit niciodată. Ce obiecte deosebite poți admira aici

Cum s-a impus Antoni Gaudi în arhitectură

Clădirea construită în anul 1940 din București te duce negreșit cu gândul la clădirile din Barcelona – sau Sevilla. Mulți asociază stilul arhitectural al blocului românesc cu stilul lui Antoni Gaudi, care poate fi admirat la orice pas în orașul spaniol. Influența lui asupra modernismului catalan a fost imensă.

Antoni Gaudi a creat un stil unic în arhitectură, mulți încercând să-l reproducă, însă fără a atinge aceeași dimensiune a reușitei. Pentru a înțelege amploarea lucrărilor – din top 10 atracții în Barcelona, cel puțin 4 reprezintă clădiri ale lui Gaudi, cum ar fi: Casa Milla, Casa Battlo sau Torre Bellesguard.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
TEST OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Propunerea a fost deja FĂCUTĂ: „Să fie o examinare adevărată"
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
NICUȘOR DAN a mințit ÎN DIRECT la TV! Bomba zilei în ALEGERILE LOCALE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro