Ciprian Marica dă cărțile pe față! De ce nu a putut cumpăra FC Dinamo: ”Nu mă ascund”

Ciprian Marica nu vede cu ochi buni viitorul lui Dinamo

Ciprian Marica rămâne suporter dinamovist, deși a jucat o scurtă perioadă și pentru FCSB. Patron la Farul Constanța, fostul internațional recunoaște că roș-albii au fost ajutați pentru a evita retrogradarea. Mai spune că nu are forța financiară pentru a ține un club ca Dinamo.

„Vreau să fiu corect și trebuie să spun că Dinamo a fost ajutată. Nu știu dacă se salva dacă jucau toate meciurile. Dinamo trecea printr-o perioadă grea, chiar dacă și câștigase. Decizia cu 16 echipe i-a ușurat. Eu sunt dinamovist, țin cu Dinamo și nu mă ascund. Nu am avut oportunitatea să cumpăr Dinamo, iar Dinamo mă depășește din toate punctele de vedere. La Dinamo pretențiile sunt foarte mari. Nimeni nu mai are răbdare”, a spus Marica pentru GSP.RO.

Cirpian Marica i-a criticat pe Mutu, Contra şi Negoiţă pentru că au desfiinţat echipa a doua a lui Dinamo

Ciprian Marica este convins că se anunţă vremuri grele pentru investitorii spanioli care au cumpărat Dinamo: „Este un SA care nu poate beneficia de ajutor! După 30 de ani avem o lege a fiscalități după ce am stat cu 72% taxă pe salarii. Până nu am omorât sportul total… Au luat și ei o decizie acum 2 ani. Iar acum ne mai trebuie 20 de ani pentru o lege a sponsorizării care să ne dea un beneficiu. Dinamo nu poate primi bani de la stat, iar sponsorii n-au niciun beneficiu, nicio facilitate. Practic sunt bani pierduți”.

Pablo Cortacero a cumpărat Dinamo într-o perioadă grea pentru club

Marica este convins că singura şansă a lui Dinamo este să aibă un stadion nou, iar pepiniera să producă jucători. I-a criticat pe Contra, Mutu şi Negoiţă pentru că au decis în trecut să desfiinţeze echipa a doua. Pe care spaniolii au reînfiinţat-o şi au înscris-o în Liga 3.

„Dinamo trebuie să se focuseze pe două lucruri după părerea mea. Stadionul, pentru că altfel nu va avea nicio șansă, și pepinieră. Aveau cea mai bună pepinieră pentru tineri jucători. Copiii nu se mai pot antrena la Dinamo și e o debandadă totală ce se întâmplă acolo. E o problemă că sunt două entități acolo. Cea mai proastă decizia a fost luată de Mutu, Contra și Negoiță când au desființat echipa a doua. Toți de atunci sunt acum la Liga 1 sau la Liga 2. Jucători aruncați pentru că s-a renunțat la echipa aia”, a mai spus Marica pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI