Când afară sunt temperaturi caniculare, o modalitate de a ne răcori este celebra ciorbă de roșii, care se poate mânca și rece. Dar, pentru a face cea mai bună rețșetă de ciorbă de roșii așa cum ne făcea bunica, ai nevoie de ingredientul pe care să-l adaugi la final pentru un plus de savoare.
În aceste zile, din păcate, avem parte de temperaturi caniculare, iar meteorologii ANM anunță pentru perioada următoare o adevărată urgie în România. Așa se face că majoritatea dintre noi căutăm diferite modalități de a ne răcori, iar conform celor din bătrâni, o ciorbă de roșii este tocmai bună.
Majoritatea gospodinelor știu cum se face, iar altele au reușit să păstreze acele rețete vechi, de pe vremea buncii.
În acest context, ne-am gândit să-ți reîmprospătăm memoria cu o rețetă de ciorbă de roșii așa cum ne făcea bunica, dar nu fără Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii pe care să-l adaugi la final pentru un plus de savoare.
Pentru a face o ciorbă de roșii așa cum ne făcea bunica, răcoritoare și bună, vom avea nevoie de roșii, fie tăiate cubulețe, fie date prin răzătoare, de legumele pentru cea mai gustoasă ciorbă, proaspete tăiate mărunt, și apoi rumenite în puțin ulei.
Pe lângă asta, ai nevoie de câteva pahare mari de apă, cu care umpli oala și pui legumele la fiert, dar la foc mic, timp de 40 de minute. Apoi, adaugi roșiile peste legumele deja fierte, și lași la fiert pentru alte 20 de minute.
Când a dat totul în clocot, adaugă tăițeii, de preferat făcuți în casă, dar dacă nu ai, poți cumpăra tăiței cu ou, și lași totul să fiarbă pentru alte 2 minute. Acum este momentul să adaugi ceva condimente, și anume puțină sare și piper.
După ce ai adăugat sarea și piperul, este momentul de final, și acum va trebui să folosești ingredientul pe care să-l adaugi la final pentru un plus de savoare.
Conform rețetei de la bunica, acum adaugi pătrunjel și ardeii copți, dar dacă îți place puțin mai iute, poți adăuga și unul, sau doi ardei iuți, dându-le un gust delicios la final.
Dacă îți place ceva mai acră această ciorbă de roșii, mai poți adăuga, după gust, puțin borș făcut în casă. La final, rezultatul va fi o bunătate de ciorbă de roșii, cu gust ca la bunica, și extrem de răcoritoare, având în vedere că se poate mâncă și rece. În rest Poftă bună!
Ingrediente necesare pentru ciorba de roșii
În rest Poftă bună!