Ciolacu, atac virulent la adresa lui Iohannis: ”În România nu mai există democrație”

Ciolacu, atac virulent la adresa lui Iohannis: ”În România nu mai există democrație”

Președintele interimar al PSD ocupă această poziție de doar câteva săptămâni, dar Marcel Ciolacu deja îl ironizează pe președinte și amenință cu o moțiune de cenzură.

Ciolacu a făcut valuri în presă în ultimele zile printr-o serie de declarații acide. Unele dintre ele vizează depunerea unei moțiuni simple la parlament, împotriva ministrului finanțelor Florin Câțu. Din momentul în care a ajuns acea declarație în presă, președintele Klaus Iohannis a clasficat-o ca fiind ”o golăneală a PSD”. Vizibil ofuscat, Ciolacu a ieșit imediat la interval cu o replică încărcată de ironie și agresivitate.

democratie

Inițial, a spus că Iohannis încă se mai comportă de parcă ar fi în campanie electorală. „Cred că deja ne-am obişnuit cu această atitudine faţă de Partidul Social Democrat a preşedintelui României. Sper din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat. Aştept cu nerăbdare atitudinea preşedintelui în cel de al doilea mandat începând cu 22 decembrie. E posibil şi domnia sa să fi rămas tot în în jocul politic şi de campanie electorală. Vă spun foarte clar că preşedinte Klaus Iohannis este preşedintele ales, este şi preşedintele meu, este preşedintele tuturor românilor”, a declarat Ciolacu, la TVR.

În același context a clasificat atacurile președintelui la adresa PSD ca un afront adus democrației din România. „În acest moment, dacă Partidul Social Democrat dispare, în România nu mai există democraţie, deoarece nu mai există opoziţie. Cred că aceştia ar trebui să fie termenii constituţionali în care preşedintele să aşeze lucrurile (…). Cuvintele ‘golănesc’, ‘gest golănesc’… Depunerea unei moţiuni este un drept constituţional al opoziţiei, lucru pe care l-a făcut şi actuala putere în fiecare legislatură, iar moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Cîţu”, a concluzionat liderul Social Democrat.

Revenind însă la moțiunea împotriva lui Câțu, argumentul lui Ciolacu a fost cât se poate de simplu. „Din punctul meu de vedere, domnul Cîţu este total depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor”, a spus PSD-istul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI