Cine vrea să o angajeze pe Viorica Dăncilă. Decizia luată de fostul premier după ce a rămas fără funcție

Cine vrea să o angajeze pe Viorica Dăncilă. Decizia luată de fostul premier după ce a rămas fără funcție
Cine vrea să o angajeze pe Viorica Dăncilă

A ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019, a plecat cu scandal, apoi a fost uitată. Numai noul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ținut-o minte. Ce planuri are cu fostul premier?

Cine vrea să o angajeze pe Viorica Dăncilă?

Viorica Dăncilă a fost prim-ministrul României de la 29 ianuarie până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria țării care a deținut această funcție. De-a lungul mandatului de premier, Dăncilă a fost criticată pentru greșelile gramaticale și de exprimare, dar și pentru gafele de protocol diplomatic. Prin acțiunile sale a arătat că susține necondiționat interesele liderului de partid, Liviu Dragnea, și că scopul său este să se supună și să pună în acțiune planurile acestuia. Toate au determinat ca oamenii să o portretizeze ca fiind o ”marionetă” politică, nu deținătoarea unei poziții de putere.

Cine vrea să o angajeze pe Viorica Dăncilă. Decizia luată de fostul premier după ce a rămas fără funcție
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost ținta unor proteste de stradă care au escaladat în violențe pe 10 august 2018. Mai apoi, ”lăcașul PSD” a fost demis prin moțiune de cenzură pe 10 octombrie 2018.

”Mi-ați dat o idee”

De atunci, Dăncilă a tot căutat, dar nu și-a găsit locul. În schimb, nu toți au uitat-o. De exemplu, Marcel Ciolacu. Președintele interimar al PSD a afirmat, miercuri, că fostul premier nu a apelat la el pentru a obține un loc de muncă, dar va sta de vorbă cu aceasta. De asemenea, liderul PSD a clarificat că nu a mai vorbit în ultimul timp cu Viorica Dăncilă.

„Nu am mai stat în ultimul timp de vorbă cu dânsa. A fost totuși prim-ministrul României. Să respectăm funcțiile în stat. Nici dânsa nu a apelat la mine, nu sunt nici eu în măsură. Dar mi-ați dat o idee, o să vorbesc cu dânsa”, a spus Marcel Ciolacu, la Realitatea PLUS.

Viorica Dăncilă a declarat recent că, pentru moment, nu s-a angajat, chiar dacă a primit mai multe propuneri, lăsând să se înțeleagă că ar urma să ia o decizie săptămâna viitoare. În schimb, fostul premier a afirmat că nu va candida pentru nicio funcție la congresul PSD ce va avea loc în luna februarie.