CTP, mesaj tranșant pentru români, după decizia CCR cu privire la amenzi: „Sunteți proști că ați respectat legea, trebuia să fiți șmecheri”

CTP, mesaj tranșant pentru români, după decizia CCR cu privire la amenzi: „Sunteți proști că ați respectat legea, trebuia să fiți șmecheri”
CTP, mesaj tranșant pentru români, după decizia CCR cu privire la amenzi: "Sunteți proști că ați respectat legea, trebuia să fiți șmecheri"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a răbufnit în urma deciziei Curții Constituționale cu privire la amenzile date cetățenilor români care nu au respectat prevederile Ordonanțelor Militare. În urmă cu o zi, CCR
a stabilit că aceste amenzi sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, considerându-le neconstituționale.

Ce se întâmplă cu persoanele care au primit amenzi majorate pe timpul stării de urgență

Potrivit noii decizii CCR, persoanele care au fost amendate în ultimele săptămâni se pot adresa instanței pentru a anula procesul verbal. În cazul persoanelor care au achitat aceste amenzi, banii vor putea fi returnați în aceleași condiții, formulând o plângere la judecătorie.

Toţi cei care au primit acele amenzi au posibilitatea de a se adresa instanţei de judecată. Şi cei ce au plătit deja amenda îşi vor putea recupera banii plătiţi, atât timp cât contestă procesul-verbal de contravenţie”, a explicat Adrian Cuculis, avocat, potrivit Mediafax.

Până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, cetățenii vor mai putea primi acest tip de amenzi majorate. Specialiștii trag un semnal de alarmă, rugându-i pe oameni să fie prudenți și să respecte regulile ca și până acum: ”Toţi cei care au de gând să încalce ordonanţele militare să se abţină, pentru că este important ca tot efortul acesta susţinut de două luni de zile să fie continuat în aşa fel încât să poată fi ridicate restricţiile!” a avertizat Adrian Cuculis, avocat, potrivit Mediafax.

Reacția lui CTP la decizia CCR

Gazetarul CTP s-a arătat extrem de indignat cu privire la decizia CCR de a anula aceste amenzi, date pe bună dreptate cetățenilor care au pus viața semenilor în pericol. Acesta consideră că toți românii care au respectat legea au primit un mesaj indirect prin care li se transmite că “sunteți proști că ați respectat legea, trebuia să fiți șmecheri”.

Decizia CCR a fost dur criticată de președintele țării și de premier, însă CTP a spus lucruruilor pe nume, fără niciun menajament.  Omul de televiziune a dezvăluit într-un interviu acordat știrilor ProTV cât de nedrepte i se par aceste deczii, menite să-i descurajeze pe cetățenii care respectă legea și să-i “premieze” pe cei care o încalcă.

Mesajul CCR pentru români, potrivit gazetarului CTP: “Păi trebuie să înțeleagă ce le transmite CCR și avocatul lor, Avocatul Poporului. Le transmite așa: sunteți mulți, dar sunteți proști. Proști ați fost că ați respectat, pentru că, ați văzut, veneam noi și am rezolvat problema.

Trebuia să fiți șmecheri, să călcați aceste reguli, că, după aia, iată se șterge. N-o să plățiți nimic, o să rămâneți voi de fraieri. Acesta este mesajul pe care îl transmite aceste două instituții românilor.
Dacă ai respectat regulile, amenzile nu sunt nici mari, nici mici, nu sunt. Ce te privește că sunt 5000 sau 20.000? Avocata Poporului spune că regulile nu erau clare. Păi erau foarte clare. Dar s-au găsit unii care încercau să scape, și pe aceștia îi premiază acum CCR și Avocatul Poporului”, a precizat gazetarul.

Vestea amenzilor prea mari din România, știre internațională

În urmă cu puțin timp, presa românească dezbătea subiecte aprinse pe tema faptului că vestea amenzilor majorate din România a depășit granițele, ajungând să fie un subiect discutat în presa internațională. Legat de acest lucru, CTP vine cu argumente care contrazic așa zisele greșeli pe care autoritățile din România le-au “comis”.

În SUA, cineva poate să primească o pedeapsă de închisoare de 150, 200 de ani. Aceste pedepse nu pot fi executate de nicio ființă umană. Totuși, ele se pronunță. De ce? Pentru a accentua gravitatea faptelor comise.

Aceste amenzi mărite până la 5.000, 20.000 de lei au același mesaj: domnule, este foarte grav, nu este jucărie, așa cum vor politicienii populiști să vă facă să credeți. Nu este nicio problemă, e o răceală, un strânut. Ba este o probllemă, muriți și îi faceți și pe alții să moară”, a declarat acesta pentru stirileprotv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI