Cine sunt românii care nu vor plăti factura întreagă la energie şi gaz. Florin Cîțu a făcut marele anunț al zilei

Cine sunt românii care nu vor plăti factura întreagă la energie şi gaz. Florin Cîțu a făcut marele anunț al zilei
Scumpirile îi îngrozesc pe români

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru mai mulți români. Scumpirile la gaze au afectat bugetul mai multor familii, iar unele facturi au fost de-a dreptul uriașe.

Soluția pentru românii care nu își permit facturile imense la gaze

Premierul spune că există două categorii care nu vor factura întreagă la energie și gaz.

Florin Cîțu a anunțat că persoanele fizice și Întreprinderile Mici și Mijlocii sunt exceptate de la plata facturilor integrale la energie și gaz.

El a mai spus că există în acest moment discuții privind plafonarea prețului la gaz și că urmează o decizie pentru varianta care se va lua săptămâna viitoare.

Cine este exceptat de la plata facturilor integrale

„În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim. Este o discuție, avem deja soluție pentru compensare, vrem să ne asigurăm că și clienții non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă. 

Este important să nu afectăm prea mult piața, trebuie să recunoaștem că există o situație specială care necesită soluții speciale”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că în ședința de Guvern i-a mandatat pe miniștrii Muncii, Economiei și Finanțelor să se ocupe de formula finală a proiectului de lege privind compensarea prețurilor la energie.

„Pentru compensarea prețurilor la energie și gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non-casnici”, a completat prim ministrul.

Decizia în ce priveşte această variantă de compensare va fi luată săptămâna viitoare, a precizat Florin Cîțu.

De câteva luni, românii se pregătesc pentru facturi astronomice la gaze și energie electrică. Scumpirile de pe piața energetică din România sunt imense, iar motivele din spate vor avea consecințe în toată Europa.

Ce spun românii despre scumpirile uriașe

S-au scumpit si gazele, si curentul . Au mai crescut cu 20 la sută, cu 10 la sută am văzut”, spune o femeie din București.

O tânără susține că „toate s-au scumpit în ultima vreme, tot! Gazele, curetul si toate produsele alimentare, peste tot! Și hainele, imbracaminte, tot! Sunt scumpiri intre 4-5% pana la 20. Salariile sunt la fel in ultimii 5 ani. Ne descurcăm destul de greu”.

„În fiecare zi este ceva mai scump, ceva mai mult. utilitățile cel putin… Am ajuns sa deschid plicurile la utilitati ca la Loto. intrebarea este : ce surpriza neplacuta urmeaza?, mai spune o femeie.

„Preturile cresc intr un ritm galopant, iar majoritatea angajatorilor nu realizeaza lucrul asta. Dacă avem venitul de acum doi ani… si cu scumpirile astea, puterea de cumparare a scazut drastic.

Mergem la serviciu nu ca sa ne asiguram un confort, mergem la serviciu sa supravietuim de pe o zi pe alta”, spune un locuitor al Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI