Facturile la gaze, mai scumpe cu 80%? Anunțul de azi care a îngrozit românii

Facturile la gaze, mai scumpe cu 80%? Anunțul de azi care a îngrozit românii
Cât o să plătească românii pentru facturile la gaze, de fapt

Un nou anunț o să întristeze românii. Facturile la gaze ar putea să devină mai scumpe cu 80%, așa că mulți o să fie îngroziți în momentul în care o să observe ce sume trebuie să scoată din buzunare în următoarea perioadă.

Vești triste pentru români! Cât de scumpe o să fie facturile la gaze, de fapt

Veștile sunt unele ce îi sperie pe majoritatea românilor ce trebuie să plătească mulți bani pe facturi. Prețul din producția internă de gaze a fost cuplat la prețul bursei de la Viena, fără a fi stabilit un mecanism de protecție a consumatorilor vulnerabili.

În doar câteva luni, sezonul rece își va spune cuvântul, așa că mulți români o să fie expuși la o creștere a facturilor cu aproximativ 80%. Între timp, producția internă se află în scădere, consumul în creștere, iar depozitele pentru iarnă nu pot să fie umplute la timp.

Piața gazelor se confruntă cu o situație alarmantă. Consumul intern a crescut cu aproximativ 10% în primele cinci luni ale anului, exporturile de gaze din România au crescut de aproape 20 de ori în timp ce producția internă se află în scădere, iar importurile din Rusia s-au majorat cu peste 20%, potrivit ZF.

Datele analizate din noile abonamente arată că mulți oameni ar putea să se confrunte cu scumpiri de până la 80% atunci când vine vorba despre prețurile la gaze. Astfel, sezonul de iarnă se anunță a fi unul ce îi va lăsa pe foarte mulți români fără bani în buzunare.

Gabriela Firea, avertisment dur pentru români. Nimeni nu își dorea să audă așa ceva despre facturi

Gabriela Firea a avertizat românii, în special pe cei care au sisteme de încălzire pe bază de gaze naturale, că facturile din această iarnă se vor dubla față de anul trecut. Aceasta a criticat dur noua politică din industria respectivă, susținând că mulți consumatori vulnerabili se vor confrunta cu o situație dramatică.

„În această iarnă, facturile la gaz vor fi duble față de iarna trecută, chiar și pentru consumatorii care au făcut contracte în regim concurențial. România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa.

Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă despre dublarea prețului la gaze și despre situația dramatică a consumatorul vulnerabil.

Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării legii.”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI