Cine sunt cei doi bărbați care au murit în accidentul aviatic din Buzău. Erau foarte cunoscuți la nivel local

S-a descoperit cine sunt cei 2 bărbați morți în accidentul aviatic din Buzău

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, miercuri, în Buzău. În accidentul aviatic și-au pierdut viața doi bărbați. Este vorba despre oameni cunoscuți la nivel local, care dețineau mai multe afaceri.

Avionul de mici dimenisuni s-a prăbușit în zona barajului Siriu. Potrivit site-ului stiripesurse.ro, pilotul era un cunoscut om de afaceri din Cluj, Mihai Covaciu, care avea investiții în imobiliare în Brașov, Râșnov și Cluj. Pasionat de zbor, acesta avea licență de pilotaj de 5 ani și pentru a se deplasa mai ușor prin țară și-a cumpărat propriul avion, un model Pegna 2008.

Miercuri, Mihai Covaciu a decolat de pe aeroportul din Ghimbav, alături de Liviu Bucățică, un om de afaceri din Constanța care îi era client și care venise la Râșnov să vadă stadiul lucrărilor. Pentru că trebuia să ajungă rapid în Constanța, Mihai Covaciu s-a oferit să îl ducă cu avionul.

Avionul s-a prăbușit din cauza condițiilor meteo

Avionul a dispărut de pe radar la câteva minute de la decolare, iar după puțin timp a fost înregistrat un apel la 112.

„În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că există posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiașu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni.

La nivelul județului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă, a anunțat ISU Buzău.

Ulterior, autoritățile au anunțat că la fața locului au fost descoperite două victime decedate.

Avionul Pegna 2008 deținut de afaceristul Mihai Covaciu a mai fost implicat într-un incident, în august 2016, când a aterizat fosrțat într-o zonă limitrofă a orașului Topoloveni, din cauza unor defecțiuni tehnice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI