Cine se afla în elicopterul SMURD care a avut probleme după decolare, la Cluj. Raed Arafat, primele detalii

Un elicopter SMURD a avut probleme după ce a decolat de la sol. Foto: stiridecluj.ro

Probleme în aer pentru un elicopter SMURD, la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj. Ce spune Raed Arafat?

Decolare dificilă pentru un elicopter SMURD

Astăzi, 12 ianuarie, un elicopter SMURD care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj a întâminat câteva probleme la puțin timp după ce acesta s-a desprins de la sol. Pilotul a oprit un motor şi a survolat zona până a terminat combustibilul, apoi a reuşit să aterizeze, scrie Mediafax.

„Elicopterele sunt bimotor, ceea ce înseamnă că pot zbura și cu un motor, în situații de urgență, ceea ce s-a întâmplat. (…)A trebuit să survoleze zona aeroportului pentru o perioadă, ca să scape de combustibil. Era încărcat, pentru că tocmai decolase de la aeroportul din Cluj, după ce au predat un pacient acolo. Au procedat la aterizare. Din fericire, nu avem nicio problemă”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Raed Arafat, despre elicopterul cu probleme de la Cluj. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat, despre elicopterul cu probleme de la Cluj. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul MAI mai spune că potrivit informațiilor pe care le-a primit de la colegii lui, a fost o problemă care a necesitat oprirea unuia dintre motoare de către pilot. Totodată, oficialul oferă și detalii tehnice cu privire la motorul elicopterului.

„Elicopterele sunt bimotor, ceea ce înseamnă că pot zbura și cu un motor, în situații de urgență, ceea ce s-a întâmplat. (…)A trebuit să survoleze zona aeroportului pentru o perioadă, ca să scape de combustibil. Era încărcat, pentru că tocmai decolase de la aeroportul din Cluj, după ce au predat un pacient acolo. Au procedat la aterizare. Din fericire, nu avem nicio problemă”, a precizat Raed Arafat la Digi24.

Reprezentanții ISU Cluj au transmis, la rândul lor, că elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca, iar după predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat și a avut probleme tehnice în zbor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI