Cine poate fi înlocuitorul lui Florin Cîțu în Guvernul României. PSD a făcut anunțul

Cine poate fi înlocuitorul lui Florin Cîțu în Guvernul României. PSD a făcut anunțul
Cine ar putea să vină în locul lui Florin Cîțu. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Marcel Ciolacu a discutat despre înlocuirea Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, explicând că PSD ar fi gata să preia guvernarea țării. De asemenea, acesta i-ar fi găsit un înlocuitor și lui Florin Cîțu, venind cu o propunere surprinzătoare pentru români.

Ce variantă are PSD pentru înlocuirea lui Florin Cîțu. Ce anunț a fost făcut

Marcel Ciolacu a dezvăluit că PSD ar fi pregătit să preia guvernarea, ba chiar există și o propunere de premier în acest moment. Se pare că Alexandru Rafila ar fi omul ce l-ar înlocui pe Florin Cîțu în cazul în care ar exista schimbări cu privire la partidele aflate la cârma țării.

„Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem și specialiștii, dar și oamenii competenți.

Nu se poate forma o majoritate? Mergem la popor. Șansele să mergem la referendum nu sunt infime.

Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim… Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment.”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Marcel Ciolacu, despre plecarea de la PSD. De ce și-ar da demisia, de fapt

Recent, Marcel Ciolacu a recunoscut că ar pleca de la conducerea PSD pentru binele partidului dacă ar fi acuzat penal, deși nu cunoaște vreun motiv pentru care s-ar întâmpla acest lucru. Acesta a explicat că există și alți colegi ce ar putea să preia conducerea în cazul în care ar fi nevoit să își dea demisia.

„Nu-mi e frică de absolut nimic. Dacă găseşte cineva ceva, totuşi… E o vorbă pe care ar trebui să o reţinem cu toţii: să nu-ţi fie frică de ceea ce ai făcut, să-ţi fie frică de ceea ce se poate inventa despre tine, voi face pasul în aceeaşi secundă.

Sunt şi alţi colegi în partid care pot să preia conducerea PSD. Nu voi face o astfel de greşeală. Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte,”, a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Mai mult, Marcel Ciolacu a declarat că ar renunța la șefia PSD dacă ar avea un dosar penal pe numele său, mai ales pentru că nu și-ar dori ca situația să păteze numele partidului.

„Dacă mi se va face vreun dosar penal – care nu am ştiinţă – în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului.

O să mă lupt în justiţie, dar eu nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, să o mut şi să o transfer pe partid şi aşa trebuie să facă orice lider.”, a mai declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.