Cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune. Mesajul urgent trimis chiar în timpul partidei

Cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune. Mesajul urgent trimis chiar în timpul partidei
La un pas de a 60-a finală de Grand Slam. Cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune

Cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune. Unul din cei mai importanți tensimeni ai acestui secol, este fără doar și poate, Rafael Nadal. Numai că, pe iarba de la Wimbledon, drumul său s-ar putea încheia, după anunțul de ieri. Decizia ar veni ca urmare a unor accidentări, din timpul ultmelor meciuri. Cel mai dur a fost cu Taylor Fritz, americanul de 1,85 m, cu o încredere de sine impunătoare. Acesta a făcut tot posibilul să îngroape o legendă rănită miercuri, pe Rafael Nadal. În schimb, sportivul, în vârstă de 36 de ani, nu a vrut să se lase doborât, în ciuda semnelor și a sfatului tatălui său îngrijorat. S-a impus în cinci seturi pentru a ajunge în a opta semifinală la Wimbledon. El se afla la o victorie împotriva lui Nick Kyrgios departe de finală, posibil pentru a 60-a oară împotriva lui Novak Djokovic, și avea șansa de a câștiga al treilea său titlu de Grand Slam. Ce an a avut sportivul, și în ce mod s-ar putea încheia.

La un pas de a 60-a finală de Grand Slam. Cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune

În cea mai dură întâlnire de până acum din cariera sa, Rafael Nadal l-a întâlnit pe Taylor Fritz, americanul de 1,85 m. Rafael Nadal a sfidat dorințele familiei sale, luptând împotriva accidentării și a adversarului.

Astfel, spaniolul a înregistrat o victorie remarcabilă în cinci seturi în fața lui Taylor Fritz. La final, Nadal nu a dat nicio garanție că va intra pe terenul central pentru semifinala cu Nick Kyrgios.

Nadal a intrat în meci cu o problemă abdominală nerezolvată. Cu toate astea, spaniolul nu părea pregătit să se retragă, deși au fost câteva semne. În cele din urmă, a obținut o victorie cu 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6 (4) după patru ore și 20 de minute.

Dar, camerele de luat vederi au surprins cine i-a făcut semne disperate lui Rafael Nadal din tribune. Tatăl spaniolului, Sebastian, i-a făcut semn fiului său să se oprească atunci când a plecat la tratament la jumătatea setului al doilea. Nadal a dat din cap spre loja sa după ce l-a pierdut și pe al treilea.

Mesajul urgent trimis de tatăl său în timpul partidei

Rezultatul i-a menținut vii speranțele lui Nadal de a deveni primul sportiv de la Rod Laver în 1969 care câștigă toate cele patru titluri de Grand Slam în același an, dar multe vor depinde de modul în care se va recupera în următoarele două zile.

„Mi-au spus că trebuie să retrag meciul, da. E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc. Pentru mine a fost greu să mă retrag în mijlocul meciului.

Nu a fost ușor, chiar dacă am avut această idee. Este ceva ce nu-mi place să fac. Așa că am continuat să încerc și asta este. Mâine voi face mai multe teste. Dar este greu de știut.

Sunt obișnuit să am lucruri și sunt obișnuit să țin durerea și să joc cu probleme. Știind că, atunci când simt ceva așa cum am simțit eu, asta înseamnă că ceva nu merge cum trebuie în abdomen.”, a declarat Rafel Nadal la finalul meciului, pentru Marca.

Întrebat dacă crede că va fi capabil să-l înfrunte pe Kyrgios, Nadal a spus că trebuie să afle care sunt opiniile medicilor și „trebuie să verific totul în mod corespunzător. Asta este chiar ceva mai important decât câștigarea Wimbledonului, adică sănătatea”. Rămâne să așteptăm decizia medicilor și vom afla dacă va juca, sau nu, în semifinala Wimbledon 2022, împotriva rebelului Nick Kyrgios.