Jucătoarea din România care suferă ca Rafael Nadal: „Nu există remediu”

Jucătoarea din România care suferă ca Rafael Nadal: „Nu există remediu”
Rafael Nadal se luptă cu o maladie ce-i afectează oasele labei piciorului stâng și care nu are remediu definitiv

Jucătoarea din România care suferă ca Rafael Nadal. Marele campion spaniol se luptă de mulți ani cu o boală ce nu are remediu. sindromul Muller-Weiss, o boală foarte rară și dureroasă, ce-i afectează oasele labei piciorului stâng. Cu mari eforturi și cu ajutorul unor injecții cu antiinflamatoare, Rafa a reușit să câștige la Australian Open și Roland Garros. Dar o jucătoare din țara noastră e afectată de o afecțiune asemănătoare cu cea a spaniolului.

Jucătoarea din România care suferă ca Rafael Nadal

Jucătoarea din România care suferă ca Rafael Nadal. Marele campion spaniol este chinuit de mulți ani de o maladie rară și dureroasă. Ibericul se luptă sindromul Muller-Weiss ce-i afectează oasele labei piciorului stâng. El a jucat de-a lungul timpului cu dureri foarte mari, atenuate doar de un tratament cu antiinflamatoare și injecții.

Rafa Nadal a reușit să câștige, în ciuda acestor probleme, atât la Australian Open, cât și la Roland Garros, ajungând la 22 de trofee de Grand Slam.

„Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată”, spunea Nadal, înaintea partidei cu Djokovic de la Roland Garros, citat de Eurosport.

Despre ce maladie e vorba

Ca și Nadal, o jucătoare din România suferă de o maladie asemănătoare, ce nu are remediu. Este vorba despre Gabriela Ruse (24 de ani, locul 54 WTA), care a fost la un pas să producă o surpriză în primul tur de la Wimbledon. Românca a pierdut greu, 6-2, 3-6, 5-7 în fața sportivei americane Cori Gauff (18 ani, locul 12 WTA), după ce a condus cu 5-4 în decisiv.

„Mă bucur că nu mai joc cu dureri, ceea ce pentru mine este extraordinar. Asta înseamnă că atât timp cât pot juca fără dureri mă pot îmbunătăți și pot să progresez.

Sunt dependentă de o rutină zilnică de exerciții pe care, dacă nu le fac două-trei zile, mă blochez. Am un sindrom la sacroiliac (n.r.- disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin care provoacă dureri în partea de jos a spatelui) cu care o să fiu, probabil, toată viața.

Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până îmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. Doctorul mi-a spus: „Joci cât poți!””, a declarat Gabriela Ruse, potrivit ProSport.

Spaniolul e în turul 2 la Wimbledon

Între timp, Nadal a început un nou tratament, cu injecții cu radiofrecvență localizate pe doi nervi ai piciorului, care va da o senzație de amorțeală de durată. Se pare că metoda a dat rezultate, deocamdată, spaniolul fiind prezent la Wimbledon.

„Pot să merg normal în fiecare zi. Pentru mine, acesta este lucrul principal. Când mă trezesc dimineaţa, nu mai resimt această durere pe care o aveam de un an şi jumătate, şi sunt destul de mulţumit.

Sunt zile în care uneori este mai bine şi alteori mai rău, dar per total este pozitiv”, a declarat Rafael Nadal, înaintea începerii turneului

Rafael Nadal l-a învins în prima partidă pe argentinianul Francisco Cerundolo (41 ATP), scor 6-4, 6-3, 3-6, 6-4, și s-a calificat în turul secund al turneului de la Wimbledon. El îl va întâlni pe lituanianul Ricardas Berankis (32 de ani, 106 ATP).