08 feb. 2024 | 14:55

Cine este Tucker Carlson, jurnalistul american care a reușit să-l convingă pe Vladimir putin să îi ofere un interviu

Politică Externă
Cine este Tucker Carlson, jurnalistul american care a reușit să-l convingă pe Vladimir putin să îi ofere un interviu
Primul jurnalist occidental care i-a luat interviu lui Putin de la invazie

Cine este Tucker Carlson, jurnalistul american care a reușit să l convingă pe Vladimir Putin să îi ofere un interviu? Tucker Carlson a fost concediat de la Fox News în apogeul carierei sale. El era imaginea celui mai urmărit show din țară, dar și un jurnalist controversat pentru luările sale de poziție față de conflictul din Ucraina.

Cine este Tucker Carlson, primul jurnalist occidental care a ajuns la Moscova după invazie

Fostul moderator în primetime al Fox News, Tucker Carlson, a stârnit o agitație majoră prin apariția neașteptată la Moscova și obținerea unui interviuri cu președintele rus Vladimir Putin.

Carlson devine primul jurnalist occidental căruia i s-a acordat o întâlnire cu Putin de la invazia Moscovei în Ucraina în februarie 2022, un conflict în care președintele rus a insistat inițial că este o „operațiune militară specială” menită să eradicheze un regim neo-nazist inexistent în Kiev.

Citește și: Mama ‘secretă’ a lui Vladimir Putin: povestea neștiută a femeii care l-ar fi abandonat pe liderul rus. Șeful de la Kremlin avea doar 10 ani

Carlson a vorbit de mult timp despre admirația sa pentru liderii autoritari precum Viktor Orban din Ungaria și, înainte de a fi concediat brusc de la Fox News în aprilie anul trecut în urma scandalului cu Dominion Voting Systems, a avut frecvent discursuri anti-Ucraina care cu siguranță au fost urmărite cu mare interes de către președintele Putin.

El a primit chiar o ofertă de angajare de la postul de televiziune de stat rus RT după ce a fost îndepărtat din rețeaua lui Rupert Murdoch.

Carlson a continuat în aceeași notă în emisiunea sa de pe X de la plecarea de la Fox, numindu-l pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, „transpirat și asemănător cu un șobolan” și „un persecutor al creștinilor”.

Pentru asemenea fapte, conservatorul a fost primit cu căldură în Piața Roșie, pozând cu localnicii și întâlnindu-se cu propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, care a aplaudat sosirea sa pe motiv că va „rupe blocada și narativul invaziei nejustificate și brutale a Ucrainei de către Putin”.

Citește și: Presupusa iubită a lui Vladimir Putin, apariţie în public. Ce a putut spune Alina Kabaeva despre Rusia

Misiunea sa la Moscova a fost acoperită cu mult mai puțin entuziasm acasă, cu David Axelrod, fostul șef de strategie al lui Barack Obama, spunând la CNN luni seara: 

„Când am auzit pentru prima dată că este acolo, am presupus că este acolo pentru a primi un premiu, pentru că probabil nu există un american care să fi făcut mai mult pentru Vladimir Putin în ultimii doi ani decât Tucker Carlson.”

Tucker Carlson și interviul cu Putin

Carlson a postat un videoclip pe X marți după-amiază intitulat „De ce îl intervievez pe Vladimir Putin”, în care a apărut, stând în fața peisajului Moscovei pe timp de noapte, pentru a-și explica acțiunile urmăritorilor săi.

„Uite de ce facem asta. În primul rând, pentru că este treaba noastră,” a început el.

„Suntem în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii, după doi ani de război care redefinește întreaga lume. Majoritatea americanilor nu sunt informați. Nu au o idee reală despre ce se întâmplă în această regiune, aici în Rusia sau la 600 de mile distanță în Ucraina. Dar ar trebui să știe. Plătesc pentru mare parte din asta în feluri pe care probabil nu le percep pe deplin.”

Citește și: Gestul făcut de Putin pentru presupusa amantă. Cadoul incredibil, ce i-ar fi cumpărat

Carlson a declarat că Zelensky a beneficiat în Statele Unite de „ședințe de laudă special concepute pentru a amplifica cererea lui Zelensky ca SUA să intre mai adânc într-un război în Europa de Est și să plătească pentru asta”.

„Asta nu este jurnalism. Este propagandă guvernamentală, propagandă din cea mai urâtă specie, genul care ucide oameni.”

După ce a criticat mass-media Americii pentru „promovarea unui lider străin ca și cum ar fi o nouă marcă de consum”, Carlson a făcut apoi afirmația că „niciun jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieze președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin”.

Citește și:  Lovitura primită de Alina Kabaeva. Ce se întâmplă cu iubita lui Putin după ce sancţiunile americanilor au fost extinse

Continuând, el a insistat din nou: 

„Majoritatea americanilor nu știu de ce a invadat Putin Ucraina sau care sunt obiectivele sale acum. Nu le-au auzit niciodată vocea. Asta este greșit. Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați și avem dreptul să le spunem despre asta pentru că și noi suntem americani.”

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Regele Frederick și Regina Mary, probleme în cuplu. Ce i-a dat de gol
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Vis spulberat pentru Halep. S-a terminat. Cutremur în circuitul WTA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro