Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Tocmai a fost confirmat în funcție

Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Tocmai a fost confirmat în funcție
Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei

Joi, premierul României Ludovic Orban a anunțat că îl va schimba pe actualul prefect al Bucureștiului, după ce Gheorghe Cojanu sa arătat a fi neinformat cu privire la situația epidemiei din Capitală.

Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate, a fost numit în funcția de prefect al Capitalei. Decizia a fost luată în ședința de joi, potrivit Libertatea.ro.

Gheorghe Cojanu a fost schimbat din funcție după ce duminică s-a arătat neinformat de situația epidemiologică din ultimile 24 de ore din Capitală.

”În ceea ce privește activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care și le stabilește”, a spus premierul Orban înaintea ședinței de Guvern.

Cine este noul prefect al Capitalei

Noul prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu este cunoscut pentru lupta lui împotriva corupției și totodată este autorul romanului autobiografic ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia între anii 2005-2013, perioadă în care a anchetat mafia fierului vechi din Hunedoara. Apoi, acesta a fost demis de la conducerea instituției după ce a fost acuzat de sprijinirea unei  grupări infracționale.

Tocmai a fost confirmat în funcție Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu a fost confirmat în funcție

În luna iunie a anului 2016, Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe capete de acuzare. Printre acestea se numără: spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare. Traian Berbeceanu a susținut în mai multe rânduri că dosarul a fost ”fabricat” de către unii din șefii săi și anumiți procurori, mai spune sursa citată.

Klaus Iohannis, acuzații la adresa lui Gheorghe Cojanu

Președintele Klaus Iohannis, a declarat la o conferință de presă că, modul în care Gheorghe Cojanu a gestionat situația epidemiologică în Capitală este necorespunzător iar bucureștenii sunt cei care suportă consecințele. Potrivit președintelui, cetățenii ar fi trebuit să fie anunțați din timp, fără să fie luați prin surprindere cu schimbări și restricții.

”Este de neînțeles că, deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare, și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte.

Atitudinea Prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI