Traian Berbeceanu, noul prefect al Bucureștiului. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

Traian Berbeceanu, angajat de PNL.

În lumina ultimelor reacții lipsite de consistență ale actualului Prefect al Capitalei, surse spun că acesta va fi demis. În locul său, declară sursele, că va veni un personaj celebru. Este vorba de Traian Berbeceanu.

UPDATE – Premierul Ludovic Orban a confirmat, azi, că a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu şi numirea fostului poliţist Traian Berbeceanu în această funcţie.

Acum, numirea lui Berbeceanu urmează să fie oficializată prin Hotărâre de Guvern, după cum a precizat Orban:

„O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut.

Jurnalist: Adică Traian Berbeceanu urmează să ocupe această funcţie?

-Da.”

Traian Berbeceanu, care din vara acestui an este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL. Această mişcare este necesară pentru ca Trian Berbeceanu să capete statutul de funcţionar public, pentru a putea ocupa, potrivit legii, funcţia de prefect. Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie luată săptămâna aceasta, în viitoarea şedinţă de Guvern.

Traian Berbeceanu, angajat de PNL

G4Media.ro. citând surse din Executiv, anunță că Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Decizia va fi luată la următoarea șședință de guvern de joi.

Traian Berbeceanu ocupă în acest moment funcția de Șef de Cabinet al Ministrului de Interne Marcel Vela. Tot pe surse s-a aflat că același Berbeceanu a fost angajat ca și funcționar public la grupul deputaţilor PNL. Demersul a fost făcut tocmai în ideea numirii acestuia în locul lui Gheorghe Cojanu. Într-o declarație dată unei alte publicații, News.ro, Marcel Vela stipula ideea unei evaluări la nivelul Insituției Prefecturii.

Ce funcție babană îi pregătește Ludovic Orban (surse)

Toate aceste mutări de trupe și acțiuni guvernamentale vin ca urmare a lipsei de reacții a actualului Prefect în situația crizei și a creșterii incidențelor de infecții în Capitală. Dar și ca urmare a declarațiilor și deciziilor luate în ultimele zile. Presa, și nu numai, a criticat dur modul în care Cheorghe Cojanu a gestionat situația din București în raport cu pandemia de coronavirus. Multele comunicate contradictorii, deciziile stângace și haotice l-au determinat pe Ludovic Orban să se gândească la demiterea acestuia.

Traian Berbeceanu, după ce a fost achitat în 2016 într-un dosar de corupție, a fost pus în actuala funcție de către Marcel Vela. În 2016 a intrat în atenția presei și a celor de la DIICOT, după ce a fost acuzat de spălare de bani și luare de mită. În același dosar, cei doi procurori de caz ai lui Traian Berbeceanu, erau acuzați și încarcerați după ce au săvârşit mai multe nereguli în anchetă.

Traian Berbeceanu, angajat de PNL.
Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, viitorul Prefect de București

Cei doi procurori s-au ocupat de dosarul lui Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Hunedoara. Ioan Mureşan și Nicolaie Ioan Cean, au primit împreună, 9 ani de închisoare pentru faptele comise.

Rămâne de văzut dacă în anunțata ședință de joi a guvernului, Ludovic Orban îl va demite pe Cojaru și-l va pune în locul acestuia pe Traian Berbeceanu. Deși persoană controversată, se pare că alegerea acestuia a fost unanim aprobată la nivel de partid. Se pare că la această numire au contat și consultările dintre Ludovic Orban și Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI