Cine este soția lui Valeriu Gheorghiță. Tot ce trebuie să știi despre medicul momentului în România

Cine este soția lui Valeriu Gheorghiță. Tot ce trebuie să știi despre medicul momentului în România
Valeriu Gheorghiță: ”Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante”

Până anul trecut, pe 27 decembrie, medicul Valeriu Gheorghiță nu reprezenta nimic pentru românul de rând. Dar, odată cu demararea campaniei de vaccinare aveam să aflăm cine este medicul militar însărcinat cu organizarea acestei campanii.

Medicul Valeriu Gheorghiță, de la medic la persoană publică

Încă de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, medicul Valeriu Gheorghiță a devenit unul din cele mai cunoscute nume din România. Desemnat direct de Klaus Iohannis la cârma campaniei de vaccinare, medicul, în vârstă de 38 de ani, este principalul exponent.

Ceea ce se știe oficial despre medicul Valeriu Gheorghiță, sunt datele din CV-ul său oficial. Absolvent al Universității de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în 2006, reușește în 2013 să-și ia titlul de doctor în Ştiinţe medicale. Coordonatorul proiectului său pentru această titulatură fiindu-i chiar profesorul Streinu-Cercel.

Ca orice medic absolvent își face rezidențiatul la spitalul al cărui direct era chiar Streinu-Cercel, ”Matei Balș”. Ulterior, în 2012, se mută la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”. Își începe cariera de medic aici, ca medic specialist Boli Infecţioase, c mai apoi să devină medic primar. După alte examene, începând cu anul 2016, medicul Valeriu Gheorghiță devine asistent universitar la Facultatea de Medicină din Capitală.

Despre familia tânărului medic se știu foarte puține lucruri, soția acestuia stând cumva într-un con de umbră, nedorind să se expună prea mult camerelor de luat vederi. Vlariu Gheorgiță vine dintr-o familie simplă, cu alți doi frați, și părinți cu frica de Dumnezeu, din comuna Izvoru, județul Argeș.

”Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante”

Tânărul Valeriu Gheorghiță, încă de la debutul campaniei de vaccinare anti-covid, a devenit extrem de mediatizat. Asta și datorită noului statut, de coordonator principal al campaniei. De la demararea acesteia Valeriu Gheorghiță, după cum recunoaște chiar el, nu prea mai are timp liber, ocupându-se înde-aproape de bunul mers al lucrurilor. Devenit, peste noapte, o personalitate medicală publică, medicul încarcă să-și împartă timpul între profesie și familie, declarând că:

”Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante și momente poate mai puțin solicitante. Acum e un moment în care trebuie să investim și să ne implicăm foarte mult.

Sigur că ne transmitem gândurile bune: să avem grijă de noi, să ne întoarcem sănătoși și cumva ne-am resemnat că asta e situația și că e de datoria noastră să încercăm să gestionăm cât putem de bine lucrurile.”, spunea medicul despre soția sa, citat de life.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI