05 iun. 2020 | 13:58

Cine este și cum arată soția lui Mugur Isărescu. Ce pensie primește de la stat

Știri generale
Cine este și cum arată soția lui Mugur Isărescu. Ce pensie primește de la stat
Previziunea lui Mugur Isărescu despre România. Ce se va întâmpla, din cauza pandemiei

Omul numărul 1 de la Banca Națională a României (BNR) și-a ținut departe de lumina reflectoarelor familia, cu toate că el a fost constant în atenția presei și a opiniei publice. Totuși, au ieșit la iveală câteva detalii despre soția sa, Elena Isărescu și cei doi copii pe care îi au împreună. Cum arată și ce pensie încasează partenera de viață a guvernatorului BNR? În cele ce urmează.

Cine este și cum arată Elena Isărescu

Spre deosebire de conturile grase ale soțului, Elena Isărescu primește o pensie de 618 lei pe lună. Cu toate acestea, femeia își rotunjește veniturile din vânzarea de produse alimentare, ajungând la o sumă de 2.700 de lei pe an.

„Așa am știut și eu, că la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculează acum și despre care se spune că sunt identice ca la Banca Națională, nu mai sunt identice.

Salariul guvernatorului la Banca Națională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000 – 20.000 de euro“, a declarat consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu.

Cât încasează Mugur Isărescu lunar. Pensie și salariu?

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este unul dintre cei mai influenți oameni din țară, dar și unul dintre cei mai bine plătiți. O personalitate discretă, pe care marile scandaluri l-au ocolit, Isărescu încasează un salariu lunar de aproape 70.000 de lei și o pensie de 11.500 de lei.

Întrebat recent de jurnaliști ce părere are despre cumulul pensiei cu salariul de la stat, guvernatorul BNR a declarat că poate renunța oricând la cea de-a doua.

„Nu pot să am un comentariu şi sper că aceasta este ultima dumneavoastră întrebare pentru că ştiţi o să faceţi caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum…

Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de ’89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa, renunţ la pensie, bineînţeles“, declara Mugur Isărescu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro