28 mai 2020 | 13:04

Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis. Adevărul despre familia președintelui

Monden
Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis. Adevărul despre familia președintelui
Cine este și cu ce se ocupă sora lui Klaus Iohannis

Este președintele României, dar a reușit să-și țină viața personală atât de departe de ochii curioșilor încât mulți dintre români abia dacă știau că acesta are o soră. Cine este și cu ce se ocupă?

Detalii despre familia lui Klaus Iohannis: Cu ce se ocupă sora președintelui?

Șeful statului a reușit să-și țină familia departe de viața aleasă de el – mereu în vizorul românilor. Cu toate că este cel mai cunoscut om din țară, detalii despre el abia dacă sunt știute de unii. Pentru a face lumină și pentru expune totul transparent înaintea poporul pe care-l reprezintă, Iohannis a făcut câteva dezvăluiri despre familia sa în cartea „Pas cu pas”. Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu și provine dintr-o familie de sași transilvăneni.

Totul a început după ce Susanne şi Gustav Heinz Johannis au imigrat ca pensionari după Revoluția din 1989, stabilindu-se în Wurzburg, Germania. „Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie” , a detaliat sursa citată. Susanne a fost o perioadă asistentă medicală, iar tatăl actualului președinte al României a fost tehnician la o firmă din Sibiu. Krista, sora mai mică decât șeful statului cu patru ani, locuiește și în prezent în Germania.

Familia lui Iohannis

Familia lui Iohannis

„Părinţii mei au plecat prin 92-93”

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”
Klaus Iohannis

Președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea, dar atunci când tatăl l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de 500 de ani.

Detalii despre viața lui Klaus Iohannis

Detalii despre viața lui Klaus Iohannis

„Copilăria într-o curte cu toate națiile”

„Aici a copilărit, a stat până a plecat la facultate, la Cluj. El e mai mic decât mine cu 9 ani, mai mult cu fratele meu era, fiind familie de saşi erau cu excursiile, la sfârşit de săptămână pleca împreună cu părinţii, luau rucsacul în spate şi mergeau la munte, cu bicicleta. Noi am crescut împreună aici şi nu ieşea cu nimic în evidenţă, nu era retras, noi locuiam jos, ei erau sus, am fost în jur de 30 de copii în curte. Mai era o familie de saşi în curte, cum s-ar zice, toate naţiile. Până a plecat de aici, a terminat liceul, s-a dus la facultate, la Cluj. Părinţii au rămas aici până au plecat în Germania, în 1990. Mama era asistentă la Pediatrie, la Luther, tatăl lui lucra la IONCOOP, la Mierea, sus la Aeroport. Au venit anul trecut aici, s-au oprit la mine, au întrebat de copii. Cel puţin faţă de mine, nu s-au schimbat cu nimic. Şi cu domnul Iohannis, când ne mai întâlnim îmi spune: ”Servus Gelu, ce faci Gelu, familia, copiii?”. Ori de câte ori mă întâlnesc cu el, prin Centru, nu se observă nicio distanţă, cel puţin faţă de mine. E acelaşi om”
Gelu Fușle, unul din vecinii familiei (Sursa: adevărul.ro)

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro