Cum s-ar putea ridica restricțiile mai rapid în România. Vestea dată acum de Iohannis

Cum s-ar putea ridica restricțiile mai rapid în România. Vestea dată acum de Iohannis
Klaus Iohannis a vorbit despre ridicarea restricțiilor

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre relaxarea restricțiilor luate împotriva răspândirii noului virus! Șeful statului a vorbit despre numărul îmbolnăvirilor și ce trebuie să se întâmple pentru a merge mai departe cu ridicarea restricțiilor. Iohannis a tras însă și un semnal de alarmă.

Klaus Iohannis a vorbit despre ridicarea restricțiilor

„Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și menținem distanța vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor și, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a declarat Klaus Iohannis.

Conform datelor comunicate de autorități, până pe 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1223 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Klaus Iohannis a vorbit despre ridicarea restricțiilor
Klaus Iohannis a vorbit despre ridicarea restricțiilor

Se redeschis casele de pariuri, din 15 iunie

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie Intensivă sunt, în acest moment, internați 198 de pacienți, care sunt în stare gravă.

Pe de altă parte, începând cu data de 15 iunie, sunt anunțate deja alte măsuri de relaxare. Potrivit lui Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, casele de pariuri urmează să se redeschidă, însă măsurile de siguranță sanitară vor fi foarte stricte. Nimeni nu mai are voie să intre fără mască, iar cei care doresc să joace la ”păcănele” nu vor mai avea voie să joace la mai multe aparate în același timp. În plus, aparatele vor fi despărțite printr-un perete de plexiglas. După fiecare utilizare, aparatele vor fi obligatoriu dezinfectate de angajații agențiilor.

Și Loteria Națională redeschide agențiile, tot cu respectarea normelor de igienă. Vânzătorii vor fi despărțiți de clienți tot pintr-un perete de plexiglas, iar clienții se vor dezinfecta la intrarea în agenție și vor purta obligatoriu mască de protecție.