Cine este românca atacată de rechin în Egipt. MAE a anunțat noi detalii

Cine este românca atacată de rechin în Egipt. MAE a anunțat noi detalii
Cine este românca atacată de rechin. Purta numele de Roxana Donisan și și-a plănuit să petreacă o vacanță lungă în Egipt.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a venit cu noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt. Femeia intenționa să petreacă o perioadă de vacanță mai lungă în regiune, cumpărându-și două sejururi. Din nefericire, însă, vacanța s-a finalizat în mod dramatic. Iată cine este românca atacată de rechin în Egipt!

MAE anunță noi detalii despre românca atacată de rechin

Două turiste au fost ucise de rechini în Marea Roșie din Egipt, în weekend. Ambele cazuri au avut loc la sud de orașul-stațiune Hurghada, potrivit informațiilor furnizate duminică de către autoritățile egiptene. Prima victimă a fost o femeie din Austria, în vârstă de 68 de ani.

A doua victimă a fost românca Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani. Agresiunile rechinilor au avut loc la doar 600 de metri distanță unul de altul. S-a întâmplat în largul coastei orașului Sahl Hasheesh. Spre deosebire de prima victimă, românca nu a putut fi observată în timpul violențelor.

Potrivit presei străine, Roxana Donisan fusese dată dispărută de două zile. Trupul ei a fost găsit de autorități duminică, la câteva ore după raportarea decesului austriecei.

După ce a anunțat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic despre decesul româncei, MAE a revenit cu mai multe informații privind procedurile de identificare a victimei.

„Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

Cine este românca atacată de rechin în Egipt

Momentan, reprezentanții ambasadei de la Cairo nu au fost solicitați să intervină în cazul unor alte solicitări de asistență consulară, cu privire la incidentul în cauză. Dialogul dintre autoritățile române și cele egiptene continuă, a subliniat MAE.

Află în continuare cine este românca atacată de rechin la Marea Roșie din Egipt. Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, și-a cumpărat două serujururi în Egipt, unde plănuia să petreacă o vacanță mai lungă. Era angajată pe post de funcționară la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava, de unde își luase concediu, potrivit Monitorul de Suceava.

Îi plăcea să călătorească, după cum au descoperit jurnaliștii. Sporturile nautice o pasionau în mod deosebit. Pe contul său de socializare de pe platforma Facebook, Roxana Donisan poate fi surprinsă în timp ce practică snorkeling.

Citește și: Descoperire istorică în Marea Roșie. Cercetătorii din Israel sunt uluiți: ce ”superputere” are această vietate

În circumstanțele prezentate mai sus, reprezentanții MAE au reamintit turiștilorromâni care se află în Egipt „să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”. Amintim că guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a suspendat toate activitățile turistice din regiunea în care a fost ucisă românca atacată de rechin.