29 sept. 2019 | 07:30

Care sunt candidații la Președinția României care n-au reușit să strângă cele 200.000 de semnături

News
Care sunt candidații la Președinția României care n-au reușit să strângă cele 200.000 de semnături
Candidații care nu au reușit să strângă 200.000 de semnături pentru a candida la Președenția României.

Lista de candidați s-a definitivat duminică seară, 22 septembrie, la ora 24:00. Iar unii au aflat că au fost eliminați din cursă din diferite motive. Românii sunt așteptați să își aleagă președintele. Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Românii din străinătate vor putea vota timp de trei zile înainte fiecărui tur de scrutin.

Candidații care nu au reușit să strângă 200.000 de semnături pentru a candida la Președenția României

Biroul Electoral Central a validat duminică seară înregistrarea candidaturilor lui:

  • Klaus Iohannis,
  • Dan Barna,
  • Mircea Diaconu,
  • Kelemen Hunor,
  • Viorica Dăncilă,
  • Alexandru Cumpănașu,
  • Ramona Bruynseels și
  • Theodor Paleologu.

Dintre cei care şi-au depus candidaturile, doar Cătălin Ivan nu a fost validat până acum de BEC. Candidaturile lui Miron Cozma şi Viorel Cataramă au fost respinse. Florentin Pandele s-a retras, iar Liviu Pleşoianu, Claudiu Crăciun şi Andrei Valentin Stoican au anunţat că nu au strâns suficiente semnături.

Deşi doar 9 au reuşit să strângă măcar 200.000 de semnături cerute de lege, iniţial îşi anunţaseră intenţia de a candida la preşedinţie 25 de candidaţi. În schimb, mai mulți candidați nu au reușit să adune cele 200.000 de semnături și vor fi nevoiți să urmărească alegerile fără să fie candidați.

Semnături alegeri Prezidențiale.

Care sunt candidații care nu au reușit să strângă 200.000 de semnături.

Candidații care nu au reușit să strângă semnăturile necesare pentru alegerile prezidențiale

Printre candidații care nu au reușit să strângă semnăturile necesare pentru a putea să participe la alegerile prezidențiale se numără și „vedete” precum Liviu Pleșoianu. Candidatul PSD cunoscut pentru discursul său împotriva statului paralel a anunțat că a adunat peste 146 de mii de semnături, dar a refuzat ofertele unor oameni care i-au propus să îi vândă 80.000 de semnături pentru a intra în cursa electorală. În schimb, Pleșoianu promite că va rămâne în viața publică pentru a lupta împotriva celor care l-au sabotat.

Un alt candidat la alegerile prezidențiale, Andrei Stoican, a acuzat la rândul său că a primit o ofertă de pe „piața neagră” a semnăturilor pentru a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie. Totodată, pe lista celor care nu au reușit să adune semnăturile se numără candidatul Partidului Dac, „exoticul” Cătălin Berenghi, dar și activistul civic Claudiu Crăciun, din partea partidului de stânga Demos. Aceștia din urmă s-au lăudat că au adunat peste 13.000 de semnături „pe bune” și că nu au vrut să facă parte din mismașul politic. De asemenea, BEC nu a acceptat nici candidatura lui Miron Cozma, după ce fostul lider al minerilor a venit cu „peste 90% din semnături trase la xerox”.

A strâns semnături, dar renunță de dragul soției sale

Un caz special este cel al primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele. Acesta s-a lăudat că ar fi avut la dispoziție cele 200.000 de semnături necesare, dar susține că nu a vrut să candideze din dragoste pentru soția sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta o va susține pe candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Un caz special este cel al omului de afaceri Viorel Cataramă. Candidatura a fost respinsă de către Biroul Electoral Central, pe motiv că o mare parte din semnături sunt false. Cu toate acestea Cataramă a contestat decizia la CCR, care i-a dat dreptate. Astfel, fostul membru PNL va candida cel mai probabil la aceste alegeri, chiar și cu pecetea semnăturilor false deasupra capului.

Reamintim că

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro