Cine este politicianul care l-ar grația pe Liviu Dragnea. Dacă ar fi președinte, fostul lider PSD ar fi liber

Cine este politicianul care l-ar grația pe Liviu Dragnea. Dacă ar fi președinte, fostul lider PSD ar fi liber
Liderul PSD Dumitru Buzatu l-ar grația pe Liviu Dragnea dacă ar fi președinte

Viorica Dăncilă a declarat că nu l-ar grația pe Liviu Dragnea dacă ar câștiga alegerile prezidențiale și ar fi numită în funcția de președinte al României, însă declarația premierului nu a fost primită bine de toți social-democrații. Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu susține că el l-ar scoate pe Dragnea din închisoare dacă ar fi în locul lui Dăncilă.

Liderul PSD Dumitru Buzatu l-ar grația pe Liviu Dragnea dacă ar fi președinte

Viorica Dăncilă a acordat un interviu în cadrul căruia a fost întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea în cazul în care ar obține un mandat la Cotroceni, iar actualul premier nu a stat pe gânduri și a răspuns scurt: „Nici nu se pune problema. Nu”

Se pare că declarația președintelui PSD nu este în concordanță cu dorințele unor social-democrați, care ar fi de acord să îl scoată pe Dragnea din închisoare dacă ar ajunge la Cotroceni. Este și cazul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, care este de părere că Dăncilă nu a fost pregătită pentru o astfel de întrebare și s-a pripit când a dat răspunsul.

Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui
Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui

„Eu înţeleg foarte bine genul acesta de întrebări încuietoare care se pun unui candidat la Preşedinţie aflat în situaţia aceasta de preşedinte al PSD succesor al domnului Dragnea şi nu vreau eu să comentez acum încercările acestea de a evita un răspuns direct, pentru că probabil n-a avut în vedere o asemenea întrebare. Nu s-a gândit nicio clipă la lucrul acesta şi a încercat să dea o explicaţie cât de cât convingătoare, dar eu, dacă aş fi în locul domniei sale şi aş fi candidat, eu v-aş fi spus direct că eu l-aş graţia”, a spus Dumitru Buzatu.

Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova din data de 27 mai 2019. Fostul lider PSD execută o pedeapsă definitivă de 3 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Dragnea a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI