Cine este noul antrenor al Barcelonei. Cu ce nume greu au bătut palma catalanii

Cine este noul antrenor al Barcelonei. Cu ce nume greu au bătut palma catalanii
Cine este noul antrenor al Barcelonei. Cu ce nume greu au bătut palma catalanii

Cine este noul antrenor al Barcelonei. Gruparea catalană se confruntă cu una dintre cele mai grele perioade din istoria sa. Văduvită de Messi, cu un lot cu multe „mâini moarte”, Barca pare o echipă de pluton, la ora actuală. Olandezul Ronald Koeman nu a reușit să producă revirimentul și a fost demis azi-noapte de președintele Joan Laporta. Catalanii au bătut palma, însă, cu una dintre marile glorii ale grupării. Acesta este așteptat să preia echipa după ce își va încheia conturile cu clubul pe care-l antrenează la ora actuală.

Cine este noul antrenor al Barcelonei

Cine este noul antrenor al Barcelonei. „Corabia” catalană a luat apă și se află în pragul naufragiului. Barca a pierdut miercuri seară cu Rayo Vallecano, 0-1. Barca a ajuns pe locul 9 în La Liga. În plus a pierdut și confruntările directe cu marile rivale, Real și Atletico Madrid. La fel, parcursul din Champions League e, deocamdată, dezastruos, cu înfrângeri dure la Bayern și Benfica. Iar jocul  devenit atât de steril, încât și fundașul Gerard Pique, unul dintre ultimii mohicani ai fostei garnituri de vis, a spus că „am putea juca și 3 ore și tot n-am da gol”.

Barcelona l-a adus în vara anului trecut pe Ronald Koeman, olandezul care a înscris în tricoul catalanilor golul cu care aceștia au câștigat primul trofeu Champions League, în 1992. O legendă a clubului. Dar, ca antrenor, Koeman și-a arătat limitele. În plus, a prins o Barcelonă lovită tot mai tare de o criză financiară fără egal. Una care a făcut-o să-și piardă jucătorul-emblemă al ultimilor 15 ani, Lionel Messi. Transferurile proaste și vânzările la fel de neinspirate au pus bomboana pe „coliva” situației echipei.

Cu ce nume greu au bătut palma catalanii

Barcelona a anunțat azi-noapte rezilierea contractului cu Koeman.

FC Barcelona i-a reziliat contractul lui Ronald Koeman. Președintele clubului, Joan Laporta, l-a informat despre decizie după înfrângerea contra celor de la Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua la revedere de la echipă joi, la Ciutat Esportiva.

FC Barcelona îi mulțumește lui Ronald Koeman pentru munca depusă la club și îi urează toate cele bune în carieră”, a anunțat clubul, pe site-ul oficial.

Apoi, a apărut informația așteptată de mai multă vreme de fani: fostul mare jucător al catalanilor, Xavi Hernandez a acceptat să preia echipa. Xavi, unul dintre fotbaliștii de legendă ai Barcelonei, antrenează la ora actuală formația din Qatar, Al Sadd, cu care a cucerit deja 7 trofee. El și-a mai manifestat dorința de a veni pe banca echipei sale de suflet, dar a fost refuzat prima oară. Acum, Laporta și toată suflarea catalană îl așteaptă ca pe un adevărat salvator.

Deși Xavi și Barcelona au ajuns la un acord, după cum au anunțat pe Twitter cei de la cotidianul SPORT, mai rămâne de trecut un hop. Xavi trebuie să-i convingă pe șefii de la Al Sadd să-i dea drumul, în condițiile în care tocmai își reînnoise contractul până în 2023. Dar problema pare rezolvată, date fiind bunele relații pe care Xavi le are cu conducătorii echipei qatareze. Până atunci, Barcelona a anunțat numirea ca antrenor interimar a lui Sergi Barjuan (49 de ani), tehnicianul echipei secunde. Însă, venirea lui Xavi este dată ca sigură, așa că fanii catalani pot visa deja cu ochii deschiși.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI