Lionel Messi, subiect de ceartă la PSG. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian

Lionel Messi, subiect de ceartă la PSG. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian
Lionel Messi, subiect de ceartă la PSG. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian

Lionel Messi, subiect de ceartă la PSG. Starul argentinian încă nu pare că s-a adaptat la noua sa echipă. Messi a ajuns la vicecampioana Franței în luna august, într-o mutare de senzație. Dar, deși antrenorul de tot un argentinian, Mauricio Pochettino, relația cu acesta nu e chiar cordială. Însă, o încercare făcută de Pochettino de reperare a legăturii cu Messi a dus la nemulțumiri în rândul celorlalte două mari vedete ale echipei, Neymar și Mbappe.

Lionel Messi, subiect de ceartă la PSG

Lionel Messi a ajuns la PSG în luna august, într-o mutare care a bulversat lumea fotbalului. După o carieră petrecută dor la Barcelona, starul argentinian a ales să se mute la bogata vicecampioană a Franței, Barca având probleme cu fair-play-ul financiar. De 6 ori câștigător al Balonului de Aur, Messi a înscris deja 3 goluri pentru noua sa grupare, toate, însă, în Champions League. În campionat, încă nu are vreo reușită.

Luna trecută, a făcut vâlvă înlocuirea lui Lionel Messi în minutul 76 al partidei cu Lyon. Argentinianul este neobișnuit cu asemenea mutări din partea antrenorilor săi, așa că reacția a fost pe măsură. Messi l-a privit cu reproș pe Pochettino și s-a făcut că nu vede mâna întinsă de acesta când a ieșit de pe teren. Un semn nu foarte bun pentru ceea ce se așteaptă de la super-echipa din Hexagon. Pochettino a încercat să „dreagă busuiocul”, dar nu a reușit decât să provoace nemultțumirea altor staruri ale echipei, Neymar și Mbappe.

Ce s-a întâmplat cu starul argentinian

Lionel Messi este văzut de mulți, și în acest an, drept posibil câștigător al Balonului de Aur. Ar fi cel de-al 7-lea trofeu de acet fel din cariera sa. În acest an, el a fost golgheter în La Liga, a câștigat Cupa Spaniei cu Barcelona și primul său trofeu alături de echipa națională a Argentinei, Copa America. Iar Mauricio Pochettino și l-a ales drept preferat la cucerirea prestigiosului trofeu.

Balonul de Aur ar trebui să meargă la Messi, fără niciun dubiu. Și chiar dacă nu l-aș fi antrenat pe el, tot Messi aș fi spus. Este un răspuns oferit din inimă. Mereu spun ceea ce simt. Pe podium ar mai fi Lewandowski, apoi Cristiano”, a declarat tehnicianul pentru un post de radio din Spania.

Declarația lui Pochettino a stârnit, însă, nemulțumirea lui Neymar și Mbappe. Dezvăluirea a fost făcută chiar de antrenorul lui PSG care a recunoscut că cei doi l-au întrebat de ce nu ar merita ei să câștige Balonul de Aur.

Am avut o problemă când am spus că Messi ar trebui să câștige Balonul de Aur. Neymar și Mbappe m-au întrebat de ce nu ei. În orice caz, orice jucător de la Paris ar fi bine să-l câștige, dar Leo îl merită”, a spus Pochettino, citat de Sport.es.

În schimb, într-o declarație pentru publicația France Football, cea care acordă trofeul Balonul de aur, Lionel Messi i-a nominalizat printre favoriții săi chiar pe cei doi colegi de la PSG.

Evident, în echipa mea există cel puţin doi jucători pentru care aş vota cu siguranţă: Ney (Neymar) şi Kylian (Mbappe). Iar apoi (Robert) Lewandowski, care a avut un an grozav. Mai este, de asemenea, (Karim) Benzema, care a fost excelent”, a spus Lionel Messi.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI