Cine este Maria Dumitrașcu, licențiată la prestigioasa University of Leeds. E una dintre valorile României!

Cine este Maria Dumitrașcu, licențiată la prestigioasa University of Leeds. E una dintre valorile României!
Cine este Maria Dumitrașcu, licențiată la prestigioasa University of Leeds

Prestigioasa University of Leeds a fost înființată în 1904 și reprezintă una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Universitatea este renumită la nivel global pentru calitatea predării și a cercetării. „Strategia noastră stabilește un plan pentru o universitate bazată pe valori. Un plan care își valorifică experiența în cercetare și educație pentru a ajuta la conturarea unui viitor mai bun pentru umanitate, lucrând pentru a combate inegalitățile și a conduce la schimbare”, se arată în descrierea făcută pe site-ul universității. Cine este Cine este Maria Dumitrașcu, licențiată la prestigioasa University of Leeds.

Cine este Maria Dumitrașcu, licențiată la prestigioasa University of Leeds

Pe pagina de facebook a liceului Lauder-Reut este postat un anunț în care eleva acestui liceu, Maria Dumitrașcu, promoția 2019, a primit distincția „First-Class Honours”, echivalentul în sistemul britanic de învățământ a titulaturii „Magna cum Laude”, odată cu obținerea diplomei de licență în domeniile Cultural and Media Studies, la prestigioasa University of Leeds.

„În Marea Britanie, la nivel național, aproximativ 10% dintre studenți se califică pentru distincția „First-Class Honours”, echivalentul în sitemului britanic de învățământ a titulaturii „Magna cum Laude”, în timp ce majoritatea elevilor trec cu onoruri de clasa a două sau a treia.

Anul acesta, din acest club exclusivist face parte și Maria Dumitrascu, alumna Laude-Reut, promoția 2019, care a primit merituoasa distincție odată cu obținerea diplomei de licență în domeniile Cultural and Media Studies, la prestigioasa University of Leeds, una dintre cele mai mari instituții educaționale britanice.

Felicitări, Maria, îți urmărim cu interes parcursul academic și suntem mândri de performațele tale și să nu uiti că familia Laude-Reut te așteaptă întotdeauna acasă, cu brațele deschise!”, se arată pe pagina de Facebook – Complexul Educational Laude-Reut.

Despre University of Leeds

Universitatea din Leeds este o universitate publică de cercetare din Leeds, West Yorkshire, Anglia. A fost înființat în anul 1874 ca Colegiul de Științe din Yorkshire. În 1884 a fuzionat cu Leeds School of Medicine (înființată în 1831) și a fost redenumită Colegiul Yorkshire. A devenit parte a Universității federale Victoria în 1887, alăturându-se Owens College (care a devenit Universitatea din Manchester) și University College Liverpool (care a devenit Universitatea din Liverpool).  În 1904, o carte regală a fost acordată Universității din Leeds de către regele Edward al VII-lea.

Universitatea are 36.330 de studenți și este a cincea cea mai mare universitate din Marea Britanie (din 169). Din 2006 până în prezent, universitatea a fost clasată în mod constant în primele 5 (alături de Universitatea din Manchester, Universitatea Metropolitană din Manchester, Universitatea din Nottingham și Universitatea din Edinburgh) din Regatul Unit pentru numărul de cereri primite.

Leeds a avut un venit de 751,7 milioane de lire sterline în 2020/2021, din care 130,1 milioane de lire sterline au provenit din granturi și contracte de cercetare. Universitatea are dotări financiare de 90,5 milioane de lire sterline (2020–21), clasându-se în afara primelor zece universități britanice după dotarea financiară.