Diana Șoșoacă este în atenția publicului mai cu seamă de când a intrat în partidul AUR, gruparea politică migrând în Parlament după alegerile din 6 decembrie. Interesul s-a mutat din nou pe aceasta după ce a început să se prezinte fără mască de protecție pe stradă sau în diferite instituții, invocând o adeverință medicală ca dovadă că are o boală care o scutește de a purta acesta accesoriu. Tumultul și răzvrătirea senatoarei par să se adâncească acum în abis, dacă luăm în calcul și celula sa de bază. Șoșoacă provine dintr-o familie bună, mama sa fiind un medic renumit.
Mama Dianei Șoșoacă este Alice Florescu Bleotu, un reputat doctor primar, obstetrician-ginecolog și doctor în științe medicale, cu multiple diplome obținute în străinătate. Diana Șoșoacă este fiica din prima căsătorie a acesteia, care are și un băiat mai mic dintr-o altă relație. Alice Florescu nu este doar extrem de apropiată de fiica sa și de cei doi nepoți pe care îi are de la aceasta, ci o și susține pe Diana în actuala ei luptă politică.
„Diana îmi seamănă. În anumite privinţe, mă depăşeşte. Ştii tu proverbul: „Capra sare masa, iada sare casa!”. În sensul pozitiv al afirmaţiei, desigur! Apreciez curajul ei de a spune lucrurilor pe nume, deşi trăim într-o societate mai mult ipocrită. Este extrem de responsabilă, iar profesional performează prin elocinţă, elocvenţă şi demnitate. Vezi tu, pare că mă laud, dar toţi cei ce o cunosc pot afirma acest lucru”, a spus dr Alice Florescu despre fiica sa într-un interviu pentru revista ”Femei de 10”.
„O să port ca să nu zică oamenii că le arunc picăturile lui Flügge (n.r. picături de secreție nazofaringiană, ce conțin germeni patogeni expulzate în aer prin tuse, strănut, conversație) și asta basta!”, a spus Diana Șoșoacă în Parlament.
Așadar, în zadar a încercat aceasta să-și convingă colegii că nu poate purta masca de protecție. Nici măcar cu adeverința medicală în mână nu a obținut dreptul de a participa la lucrările Senatului fără mască. Mai mult, premierul interimar a cerut Direcției de Sănătate Publică verificarea documentului medical, iar liderii Senatului au trimis-o la medicul din Parlament pentru un al doilea punct de vedere.
„Apropo, nu știu dacă știți, am căutat medicul de la Medicina Muncii în Parlamentul României. Acesta nu are medic de Medicina Muncii, deci DSP-ul să văd ce face într-o asemenea situație. Nu există medic de Medicina Muncii. O să-i dau în judecată”, a mai spus avocata.