Cine este jucătorul de la Dinamo pe care Giovanni Becali i l-a propus lui Jose Mourinho la Manchester United. „The Special One” și-a trimis „spionul” în România – EXCLUSIV

Cine este jucătorul de la Dinamo pe care Giovanni Becali i l-a propus lui Jose Mourinho la Manchester United. „The Special One” și-a trimis „spionul” în România - EXCLUSIV
Giovanni Becali a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro că i-a propus lui Jose Mourinho să transfere un jucător de la Dinamo la Manchester United

Giovanni Becali a acordat un interviu în exclusivitate pentru playtech.ro în care a povestit cum a reușit cele mai importante transferuri din fotbalul românesc, ce salarii au jucătorii din Italia, pe care îi reprezintă, dar și care au fost primii români care „i-au luat fața” legendarului Johan Cruyff. Impresarul a dezvăluit și că Jose Mourinho i-a cerut să-i propună un fotbalist român.

Giovanni Becali, invitat special de Jose Mourinho la Manchester United

Giovanni Becali și Jose Mourinho se cunosc de aproape 25 de ani. Antrenorul portughez a fost unul dintre invitații impresarului la Campionatul European de Tineret din anul 1998, găzduit de București. Cel care avea să devină celebrul „The Special One” făcea atunci parte din staff-ul formației FC Barcelona, dar nu avea un rol important. Cei doi au rămas în relații foarte bune, iar actualul antrenor al formației AS Roma a vrut să-și viziteze prietenul la închisoare.

„La un an după ce am ieșit din închisoare m-a invitat la un meci, în perioada în care antrena la Manchester United. M-a invitat la masă unde erau jucătorii și cei din staff-ul tehnic. Să-mi arăți un antrenor care poate să facă asta! Era și Ibrahimovic acolo. Știi ce a spus atunci, de față cu toată lumea?

«În anul 1998 eram al treilea antrenor de la FC Barcelona și am fost la București, la Campionatul European de Tineret. Giovanni avea o lojă pe care a închiriat-o pentru invitați, dar când am ajuns acolo, la stadion, camera era ocupată de oficialii UEFA și le-a spus să plece. Vă dați seama? S-a pus cu cei de la UEFA»”, a declarat Giovanni Becali într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro.

Giovanni Becali i-a propus lui jucător de la Dinamo lui Jose Mourinho

Jose Mourinho a lucrat la Inter cu Cristi Chivu și Denis Alibec. Cu fundașul naționalei a avut o relație specială, iar când a antrenat Manchester United s-a gândit să-și întărească defensiva tot cu fundaș român.

„După ce am mâncat mi-a spus să-i recomand un fundaș central pe care să-l cumpere pentru Manchester United. I l-am propus pe Ionuț Nedelcearu de la Dinamo, care avea atunci 21 de ani. Vine să-l vadă unul dintre secunzii lui.

Știi ce îmi spune la final? Giovanni, caută în Belgia sau în Franța un african puternic, înalt, care «mănâncă mingea și care rupe gazonul. Ăia sunt fundașii care îi plac lui Jose Mourinho»”, a mai povestit Becali.

Înterviul integral cu Giovanni Becali îl găsiți AICI.