Olimpiu Moruțan, contract fabulos în liga a doua din Italia. „Băi, are salariul mare”. Cine vrea să construiască „Pisa Romena”, după modelul „brevetat” de Mircea Lucescu – EXCLUSIV

Olimpiu Moruțan, contract fabulos în liga a doua din Italia. „Băi, are salariul mare”. Cine vrea să construiască „Pisa Romena”, după modelul „brevetat” de Mircea Lucescu - EXCLUSIV
Olimpiu Moruțan a fost împrumutat de la Galata la Pisa. Giovanni Becali a dezvăluit detaliile afacerii într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro

Olimpiu Moruțan primește o a doua șansă la Pisa, în liga a doua italiană, după aventura ratată de la Galatasaray. Șefii formației italiene l-au luat împrumut din Turcia, deși internaționalul român are un salariu foarte mare. Giovanni Becali a fost cel care s-a ocupat de această afacere și a dezvăluit, într-un interviu acordat playtech.ro, care sunt toate cifrele acestei tranzacții spectaculoase.

Olimpiu Moruțan, salariu de „bașkan” la Galatasaray și Pisa

Olimpiu Moruțan a fost adus de la FCSB la Galasaray de Fatih Terim, în anul 2021, dar după plecarea „Împăratului”, internaționalul român a primit puține șanse la formația din Istanbul. A jucat totuși în 26 de partide, dar în multe dintre ele nu a fost titular și a prins puține minute.

În această vară, baskanii Galatei au încercat să-l împrumute. „Mușterii” au existat, dar când au auzit ce contract are fotbalistul român au renunțat. După negocierile cu Karagumruk, Kasimpasa și Sivasspor, au apărut în scenă oficialii formației Pisa, care au acceptat toate condițiile. Giovanni Becali a dezvăluit, în exclusivitate pentru playtech.ro, toate detaliile afacerii.

„Ei au spus că îl vor! „Băi, are salariul mare pentru voi”. Nu a contat și l-au împrumutat pe un an și îi plătesc tot salariul, peste 700.000 de euro… spre 750.000 de euro pe an. Ăsta este salariul de la Galata și tot atât câștigă și în Italia…

Au plătit și 150.000 de euro Galatei, pentru un împrumut, dar au pus în contract și o opțiune de cumpărare de cinci milioane de euro, dacă echipa promovează, iar fotbalistul joacă, atenție, 25 de meciuri, cel puțin o repriză în fiecare”, a declarat Giovanni Becali, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Impresarul speră ca Moruțan să se adapteze rapid. În Turcia, antrenorii i-au reproșat că se înțeleg greu cu el pentru că nu știe nicio limbă străină. Și nici nu vrea să învețe.

„Știi că în Turcia i-au reproșat că nu știe nicio limbă străină, eu cred că italiana o să o învețe repede. Eu spun că Moruțan este un fotbalist foarte bun, dar nu prea are încredere în el. Sper ca anul acesta să joace mai bine”, a mai spus Giovanni Becali.

„Pisa romena”, echipa unde sunt Marius Marin, Adrian Rus și Olimpiu Moruțan

Olimpiu Moruțan este al treilea jucător al formației din Serie B. I-a găsit aici pe Marius Marin și Adrian Rus, transferat din Ungaria în această vară. Pisa este prima formație antrenată de Mircea Lucescu în străinătate, în anul 1990. Antrenorul a fost cel care a construit apoi celebra „Brescia romena”, echipa italiană care avea jucători străini doar din România.

„Îl am acolo pe Marius Marin, care este acolo de mai bine de patru ani, iar cei de acolo mi-au spus să facem „Pisa romena”. L-au vrut întâi pe Adrian Rus, care mai avea un an de contract cu MOL Vidi și pe care maghiarii au luat aproape 700.000 de euro, plus niște bonusuri. În total aproape un milion de euro. Rus este un băiat liniștit și muncitor, îmi place foarte tare de el.

Pisa vrea să-și facă echipă ca să promoveze. Au un președinte tânăr și un director sportiv ambițios, Claudio Chellini, fratele lui Giorgio, fundașul naționalei Italiei. Stadionul se numește Romeo Anconetani, după fostul președinte al clubului.

La Pisa a lucrat Mircea Lucescu prima oară în străinătate. Eu cu Anconetani și cu Mircea Lucescu am mâncat spaghetti, făcea italianul niște spaghetti senzaționale… Vorbesc de anii în care Pisa l-a luat pe Diego Simeone, actualul antrenor de la Atletico Madrid. Clubul a ajuns în Serie B și nu a mai promovat”, a mai spus impresarul. (Interviul integral cu Giovanni Becali îl găsiți AICI).

Pisa l-a avut sezonul trecut și George Pușcaș, dar după ce clubul a pierdut barajul de promovare în Serie A, oficialii au decis să nu-l cumpere pe atacantul naționalei României.