Cine este italianul infectat cu coronavirus, care a plecat din România. În ce oraș a fost în vizită

El este “pacientul zero” din Italia. Unde a izbucnit focarul de coronavirus

Autoritățile din România și din Italia au aflat detalii despre bărbatul de origine italiană care s-a reîntors în țara natală după o vizită în Craiova. Cine este bărbatul și care sunt datele oficiale transmise de autorități?

UPDATE: Numele individului străin este Cesare Emendatori. Bărbatul de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus, după ce în cursul săptămânii trecutea stat 5 zile în România, ulterior reîntorcându-se în țara sa natală.

Cine este italianul infectat cu coronavirus care a părăsit de curând România?

Ministerul Afacerilor Externe a oferit populației informații despre bărbatul de origine italiană care a părăsit de curând România. În urma unor teste, s-a dovedit că acesta este infectat cu coronavirus. El are 71 de ani și este internat într-un spital din Rimini. Se pare că italianul a vizitat Craiova în perioada 18-22 februarie, după ce a avut mai multe întâlniri cu rudele soției sale. De asemenea, el venise și în scop de serviciu în România – pentru câteva întâlniri de afaceri.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibilie la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanții Ministerului Afecerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.ro. Sursa citată mai arată și că „autorirățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidermologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”

Detalii despre italianul infectat cu coronavirus care a părăsit recent România
Detalii despre italianul infectat cu coronavirus care a părăsit recent România

„În baza informațiilor vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”

” Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”
Grupul de Comunicare Strategică

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI