13 mart. 2022 | 16:35

Cine este Irina Veresciuk, viceprim-ministrul ucrainean care luptă cot la cot cu Zelenski

News
Cine este Irina Veresciuk, viceprim-ministrul ucrainean care luptă cot la cot cu Zelenski
Cine este Irina Veresciuk, cea care luptă cot la cot cu Zelenski

Viceprim-ministrul ucrainean luptă cot la cot cu Volodimir Zelenski împotriva atacurilor armatei dirijate de Vladimir Putin. Cine este Irina Veresciuk? Ea a devenit rapid un simbol al curajului tocmai pentru că este printre puținele personaje din guvern care apare public la aceste ore în contextul actual. Femeia este acum un model pentru mulți oameni din întreaga lume. Ce detalii se știu despre aceasta?

Prim-ministrul ucrainean luptă cot la cot cu președintele împotriva rușilor: cine este Irina Veresciuk?

Irina Veresciuk a devenit rapid un simbol al curajului după ce a hotărât că nu o să-și părăsească țara în astfel de momente. Aceasta luptă cot la cot cu Volodimir Zelenski împotriva rușilor în conflictul actual.

Viceprim-ministrul ucrainean s-a născut în anul 1979 și este una din puținele personaje politice care apar în public la aceste ore. Ea a absolvit Institutul Militar, ulterior Dreptul.

Irina poartă cu mândrie de peste două săptămâni haine militare, după ce până acum câteva luni participa la vizite oficiale la costum albastru. Cuvintele sale trimit mai departe mesajele președintelui, cerând sprijinul NATO și acuzându-l pe Vladimir Putin de atrocități împotriva umanității.

Acesta a venit de câteva ori în prim-plan pentru a relata ce se întâmplă în Ucraina și pentru a povesti lumii întregi despre victimele și civilii care suferă în Mariupol, Kiev și alte orașe invadate de ruși.

De când se bucură de această funcție?

Ea se află în rolul de viceprim-ministru din noiembrie anul trecut, iar deși are Kievul în suflet s-a născut la Lvov și tot aici s-a format și și-a petrecut cea mai mare parte din viața sa.

Cea din urmă a studiat Institutul Militar al Politehnicii, unde a absolvit specializarea ,informații internaționale’, ulterior a studiat Dreptul, cu specializarea administrație de stat. La doar 30 de ani, Irina a devenit cea mai tânără femeie-primar din țară, supranumită și ,Hillary ucraineană’.

,,Vom adopta o decizie relevantă în viitorul apropiat”

Între timp, președintele rus i-a cerut ministrului Apărării să îi prezinte propuneri de redesfășurări militare la granițele de vest ale Rusiei. Această cerință vine ca răspuns la consolidările NATO în Europa de Est.

„În ce priveşte întărirea frontierelor noastre vestice din cauza acţiunilor adoptate de statele NATO (…) aceasta necesită să fie studiată, vă cer să-mi pregătiţi un raport separat şi să-l prezentaţi.

Pe baza discutării rezultatelor, vom adopta o decizie relevantă în viitorul apropiat”, i-a spus Putin ministrului apărării, Serghei Șoigu, în timpul unei reuniuni televizate a Consiliului Securităţii Rusiei, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Comoara descoperită într-un sat de munte. Pământul din această zonă, printre cele mai bogate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro