Cine este Elena Rybakina, cea care a eliminat-o pe Serena Williams de la Roland Garros. Ce a făcut la București

Cine este Elena Rybakina, cea care a eliminat-o pe Serena Williams de la Roland Garros. Ce a făcut la București
Elena Rybakina, surpriza de la Open-ul francez

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros a produs și prima mare surpriză. A venit turul patru, unde Serena Williams a întâlnit-o pe Elena Rybakina. Deși în formă, americanca, totuși, împlinește 40 de ani în septembrie. Nimeni nu știe câte alte apariții la French Open va mai avea, iar turneul din acest an s-a încheiat nefast pentru ea duminică.

Serena Williams și-a luat adio de la Roland Garros

Campioana de 23 de ori de Grand Slam a fost eliminată din Roland Garros, cu 6-3, 7-5 de către clasata nr.21 Elena Rybakina. Meciul s-a jucat în runda a patra de la Roland Garros duminică. Disputa a fost prima dintre cele două sportive. După ce și-a recunoscut înfrângerea, Serena Williams a sugerat că zilele ei de la Roland Garros nu s-au terminat. Deși în formă, americanca, totuși, împlinește 40 de ani în septembrie. S-ar părea că această participare a fost și ultima în cariera ei sportivă, sau nu, cine știe.

„Da, cu siguranță nu mă gândesc deloc la asta. Cu siguranță mă gândesc doar la alte lucruri, dar nu la asta. Da, cred că aș fi putut da mai mult, doar că am jucat mai bine, cred?

Cu toate acestea, urăsc regretul. Victoria a fost cu siguranță aproape. Există literalmente un punct aici, un punct acolo, care putea schimba întregul curs al meciului. Nu am câștigat acele puncte.”, declara la conferința depresă Serena Williams.

Elena Rybakina, surpriza de la Open-ul francez

Artizana acestui eșec, al jucătoarei de 39 de ani, este Elena Rybakina. Ocupanta locului 21 în ierarhia mondială, în vârstă de 21 ani, are un palmares interesant. Elena Rybakina s-a născut la 17 iunie 1999 la Moscova, Rusia. În mod ciudat, ea împărtășește ziua de naștere cu Venus Williams, sora Serenei Williams, dar este cu 19 ani mai tânără.

A început să joace tenis la vârsta de șase ani. Tatăl ei a adus-o pentru prima dată pe un teren de tenis. Anterior făcuse patinaj artistic și gimnastică, dar a devenit prea înaltă, iar tenisul părea mai potrivit pentru ea, povestește sportiva.

Rybakina s-a făcut remarcată prin jocul ei agresiv și extrem de puternic. Specialiștii spun că are un serviciu puternic și poate controla punctele de la prima minge din jocurile sale de serviciu. Elena Rybakina a câștigat primele două titluri în 2019-2020. Ea a revendicat titlul de la Bucharest Open, la doar o lună de la împlinirea a 20 de ani.

La începutul anului 2020, Rybakina a câștigat titlul Hobart, învingând-o pe Zhang Shuai în finală. Deși născută în Moscova, Rybakina a ales să joace pentru Naționala Kazahstanului. Federația de tenis kazahă i-a oferit ajutor financiar pentru a juca pentru pavilionul lor, așa că Rybakina a schimbat federațiile și a devenit cetățean kazah în 2018.

„Este o jucătoare grozavă”

Cât despre surpriza produsă ieri la Roland Garros, un fost mare jucător de tenis, Mats Villander, consideră că tânăra jucătoare este viitorul tenisului mondial. După victoria surprinzătoare, Villander, care este comentator de tenis pentru EuroNews, declara:

„Este o jucătoare grozavă și, foarte calm. Cred că asta ne spune că va fi o vreme în lumina reflectoarelor. Nu cred că Serena a jucat deloc rău, doar că a fost depășită de cineva, o persoană similară stilul de joc. Aceasta este o generație grozavă și sunt jucători de tenis foarte buni. Din punct de vedere fizic sunt puternici, se mișcă atât de ușor, așa că se întâmplă ceva foarte bun.”, a declarat Mats Villander, pentru Euronews.