Cine este, de fapt, soțul Angelei Merkel. Mesajul său a șocat Germania

Cine este, de fapt, soțul Angelei Merkel. Mesajul său a șocat Germania
Joachim Sauer dă vina pe lenea germanilor pentru rata scăzută de vaccinare

Mai sunt puține zile până când Angela Merkel va ieși din politică, după ce își anunța în 2019 retragerea. Alături de ea, în toți acești ani, a stat Joachim Sauer, soțul academic al cancelarului Angela Merkel. Fire retrasă, soțul viitorului fost cancelar german, a avut puține apariții în spațiul public. Ultima apariție, însă, a șocat presa germană și a făcut înconjurul Europei.

Cine este Joachim Sauer, soțul cancelarului Angela Merkel

Despre Joachim Sauer presa germană a scris foarte puțin, tocmai datorită faptului că nu a fost prezent în spațiul public, alături de prestigioasa sa soție, Angela Merkel. Dar ceea ce se știe despre bărbatul din viața cancelarului, astăzi ajuns la vârsta de 72 de ani, este că s-a născut la 19 aprilie 1949, și că este un chimist și profesor emerit de chimie fizică și teoretică la Universitatea Humboldt din Berlin.

Este unul dintre cei șapte membri ai consiliului de administrație al Fundației Friede Springer. Face parte din fundație, alături de fostul președinte german Horst Köhler și de alte persoane. Joachim Sauer s-a născut în Hosena, un orășel din zona rurală lusitană, unde a crescut împreună cu sora sa geamănă și fratele mai mare.

Joachim Sauer a studiat chimia între 1967 și 1972 la Universitatea Humboldt din Berlin și a obținut un doctorat în chimie în 1974. A continuat să facă cercetare acolo până în 1977. Ulterior, s-a alăturat Academiei de Științe, Institutul Central de Chimie Fizică din Berlin, unul dintre cele mai importante institute științifice din fosta Germanie de Est.

Sauer are doi copii din prima căsnicie

Joachim Sauer este un cercetător științific activ în domeniul chimiei cuantice și al chimiei computaționale. Din căsătoria sa anterioară cu o colegă chimistă, Sauer are doi fii, pe Daniel și Adrian. La 30 decembrie 1998, s-a căsătorit cu Angela Merkel, ea însăși doctor în fizică.

În timpul campaniei electorale din 2005, Joachim Sauer a păstrat un profil foarte scăzut. Barbatul a refuzat să acorde interviuri care nu aveau legătură cu activitatea sa științifică.

A participat la Festivalul Bayreuth, un festival de operă și un eveniment social foarte vizibil în Germania, împreună cu soția sa. Chiar și în timpul alegerii soției sale în Bundestag, al inaugurării și, ulterior, al depunerii jurământului de către aceasta, Joachim Sauer nu a fost prezent.

Joachim Sauer dă vina pe lenea germanilor pentru rata scăzută de vaccinare

Joachim Sauer, soțul academician al cancelarului Angela Merkel, a dat vina pe „lenea și mulțumirea” compatrioților săi pentru rata relativ scăzută de vaccinare din Germania.

Acesta a mai spus că respingerea publică a științei nu a fost niciodată atât de vizibilă ca acum. Sauer, aflat în Italia săptămâna aceasta pentru a fi introdus în Academia Italiană de Științe din Torino, a abordat pe scurt problema care a dominat ultimii doi ani de mandat ai soției sale.

„Este uimitor că o treime din populație nu urmărește dovezile științifice. În parte, acest lucru se datorează unei anumite lene germane și a unei anumite mulțumiri

Celălalt grup este format din oameni care reacționează ideologic la ceea ce ei consideră a fi o dictatură a vaccinurilor.”, a fost declarația lui Joachim Sauer, preluată de Reuters.

Mulți experți în politici de sănătate dau vina pentru acest decalaj pe dezinformarea cu privire la presupusul pericol pe care îl prezintă vaccinurile. Pentru Sauer, acest decalaj subliniază importanța atragerii unui număr mai mare de tineri către carierele științifice. „Știința este importantă și ar fi bine ca mai mulți tineri să se dedice acesteia„, a mai fost de părere Joachim Sauer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI