Angela Merkel, avertisment crunt în Germania. Și românii sunt vizați

Angela Merkel, avertisment crunt în Germania. Și românii sunt vizați
Urmeaza o perioada dificila pentru cetatenii germani

Angela Merkel trage un semnal de alarmă în Germania. Avertismentul vine în contextul pandemiei de covid.

Și românii sunt vizați de avertismentul făcut de cancelarul Angela Merkel, miercuri.

Angela Merkel, semnal de alarmă din Germania. Ce sfătuiește autoritățile să facă

Situația privind covid-19 din Germania este dramatică, a avertizat miercuri cancelarul Angela Merkel, care a cerut o intensificare a vaccinărilor cu o zi înainte ca liderii federali și regionali să se întâlnească pentru a conveni asupra măsurilor de limitare a celui de-al patrulea val de pandemie.

Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecții – un salt de o treime față de săptămâna trecută și un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, în timp ce pandemia continuă să facă ravagii în Europa.

Creșterea numărului de infecții survine într-un moment delicat în Germania, în condițiile în care conservatoarea Merkel acționează în calitate de interimar în timp ce alte trei partide negociază pentru a forma un nou guvern după alegerile neconcludente din septembrie.

Angela Merkel a declarat că este nevoie de un efort național și a făcut apel la liderii federali și regionali care se întâlnesc joi să introducă măsuri pentru a declanșa restricții mai stricte în funcție de numărul de persoane infectate care sunt spitalizate într-o săptămână, scrie Reuters. În aceste condiții, și sute de mii de români care locuiesc în Germania sunt vizați de anunțul Angelei Merkel.

Un proiect de lege care urmează să fie discutat și consultat stabilește printre măsuri, inclusiv obligarea oamenilor să prezinte dovada vaccinării sau a recuperării ori a unui test COVID-19 negativ în transportul public și la locul de muncă și impunerea unor restricții mai stricte pentru activitățile de agrement.

Ce măsuri vrea să ia clasa politică din Germania în privința pandemiei

În plus, ajutorul financiar pentru companiile și persoanele fizice afectate de criză ar putea fi prelungit cu trei luni, până la sfârșitul lunii martie 2022.

Merkel a făcut apel la scepticii în privința vaccinurilor să se răzgândească și a cerut o distribuire mai rapidă a vaccinurilor pentru doza de rapel.

„Dacă suficient de mulți oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieșire din pandemie”, a declarat Merkel la un congres al primarilor de orașe germane.

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate țări europene sunt complet vaccinați – mai puțin decât media din Europa de Vest, din cauza unei tradiții de ezitare în materie de vaccinare, în timp ce 5% din populație a primit a doua doză din vaccin.

Social-democrații, Verzii și Democrații Liberi, care intenționează să formeze următorul guvern, vor propune, de asemenea, măsuri de combatere a pandemiei într-un proiect de lege care va ajunge joi în parlament.

Ei vor să înlocuiască starea de urgență, care urmează să se încheie la 25 noiembrie, și care oferă un cadru juridic național pentru restricții.

Conservatorii lui Merkel doresc în schimb să prelungească starea de urgență prin care autoritățile pot lua măsuri excepționale. 

Urmăriți Playtech.ro și pe