Cine este, de fapt, Helsinki din Casa de Papel. Asculta manele și hip-hop în Berceni. Explicația

Cine este, de fapt, Helsinki din Casa de Papel. Asculta manele și hip-hop în Berceni. Explicația
Cine este Helsinki din Casa de Papel și ce explicație are pentru preferințele sale muzicale extreme?

Cine este Helsinki din Casa de Papel și cum explică preferințele sale muzicale extreme? Actorul ascultă manele și hip-hop. Cum a decurs șederea sa în România și ce artiști cunoscuți i-au fost prieteni?

Helsinki din Casa de Papel: Ascultă manele și hip-hop în Berceni

Deși premiera a avut loc în anul 2017, pare că abia anii aceștia serialul Casa de Papel a făcut ravagii la nivel mondial. Nici măcar actorii nu-și explică explozia de mesaje din partea fanilor. O bucurie în plus pentru români a fost actorul sârb Darko Peric, ce-l interpretează în proiect pe Helsinki. Acesta a trăit ani buni în România, iubește meleagurile, revine cu drag la locul pe care-l numește acasă și vorbește perfect limba română. El a studiat medicina veterinară în Capitală și a locuit în cartierul Berceni pe durata șederii sale la noi în țară. Helsinki și-a amintit de anii de studenție și a mărturisit că în special în acea perioadă manelele erau la modă în rândul vecinilor lui.

”Original manele, am stat prin ’96 în Berceni. Era un radio ilegal numai de manele”, a povestit acesta în cadrul unui interviu oferit pe canalul de YouTube al lui Mihai Bobonete. Peric a spus că un alt gen de care se simte apropiat este hip-hop-ul românesc. Helsinki a susținut că a fost prieten cu cei de la RACLA și că asculta în anii ’90 și La Familia. De asemenea, îi plăcea mult și trupa Șuie Paparude, cei cu care frecventa același bar din apropierea facultății de actorie.

Cine este Helsinki din Casa de Papel și cum explică preferițele sale muzicale extreme?
Cine este Helsinki din Casa de Papel și cum explică preferițele sale muzicale extreme?

Era un radio ilegal numai de manele”

”I-am cunoscut pe băieții ăștia (studenți la actorie n.r.), erau și moldoveni și bulgari, așa era pe vremea aia, în anii ’90. Îi ziceam și lui Bobo înainte, era începutul PRO TV-ului, era ”Casa galbenă”, cred că se numea un bar… Mergeam acolo, erau și băieții de la Șuie Paparude. Îmi aduc aminte, noi stăteam lângă Gara de Nord și acolo țin minte că se strângeau ăia de la RACLA, de la Sindicatul RANS, toată gașca. Eu îmi aduc aminte, am mers la Festivalul Dakino, primele ediții, și îmi aduc aminte că cineva a făcut un video despre hip-hop-ul românesc de atunci. Erau puștani: Paraziții, La Familia, BUG Mafia… Noi râdeam, dar acum filmul ăla e de cult”
Darko Peric

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI