Cine este, de fapt, Bogdan, șoferul de camion care a intrat în mulțimea de protestatari din SUA

Un camion de mare tonaj a intrat într-un grup de mii de oameni din America, după protestele din ultimele zile în urma decesului provocat de un polițist lui George Floyd.

Cine este Bogdan, șoferul care a intrat în mulțimea de protestatari din SUA

Șoferului camionului este Bogdan Vechirko, un rus de 35 de ani, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost bătut de protestatari. Din primele informații, șoferul nu a rănit nicio persoană în timpul atacului de azi-noapte.

Nu la fel de fericit a fost Bogdan, șoferul camionului. După cum se vede în imagini, oamenii l-au scos cu forța din camion și l-au umplut de sânge, înainte de intervenția forțelor de ordine. Poliția din Minnesota a anunțat la scurt timp că șoferul a fost arestat ca urmare a incidentelor și va fi acuzat în cel mai scurt timp.

Pozele de la arest l-au înfățișat cu vânătăi și lovituri pe toată fața. Autoritățile susțin că, deocamdată, motivele asaltului asupra protestatorilor sunt neclare, dar că acțiunile sale au fost deliberate.

Șoferul a încercat să treacă printre protestatari

Înainte de atac, mii de oameni protestau pe o autostradă din Minneapolis, dar Bogdan a continuat să treacă printre ei cu o viteză constantă, chiar dacă protestatarii ocupau toate benzile. Bogdan Vechirko locuiește în Otsego, Minnesota, și lucrează independent pentru o firmă de camioane. Compania a anunțat deja că va colabora cu Poliția pentru stabilirea circumstanțelor atacului.

„Din fericire, nu au fost victime, iar ofițerii au intervenit imediat pentru calmarea spiritelor. Nu sunt clare motivele atacului, dar este minunat că nu a mai murit nimeni de această dată”, au explicat purtătorii de cuvânt ai Poliției.

Protestele din SUA au ajuns în a 6-a zi după moartea oribilă a lui George Floyd, americanul omorât de polițistul din Minneapolis, în timpul unei arestări. Pe 25 mai, George a fost încătușat, iar ofițerul de Poliție a stat câteva minute cu genunchiul pe gât, până a murit sufocat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI