Cine este Cornel, toboșarul fără mâini, care i-a lăsat fără cuvinte pe jurați. Are o poveste de viață ca un film

Autor: Alexandra Chivu - 22:36, 14 feb. 2020
Cine este Cornel, toboșarul fără mâini, care i-a lăsat fără cuvinte pe jurați. Are o poveste de viață ca un film

Pe scena show-ului ”Românii au talent” de la PRO TV a sosit o altă poveste pe două picioare. Pe numele lui Cornel, a impresionat o țară întreagă cu talentul său deosebit, ambiția și măreția de a face lucruri pentru ceilalți. Fără mâini, dar cu o inimă mare, i-a lăsat pe jurați fără cuvinte.

Cine este Cornel, tânărul fără mâini, care i-a lăsat fără cuvinte pe jurați

Cornel Hrișcă-Munn, în vârstă de 27 de ani, s-a născut în Rădăuți, Suceava, dar trăiește în Marea Britanie. Este însurat și nu are copii. El s-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors. După naștere, medicii se așteptau să moară. Nu a fost așa. Imediat după ce a dat semne de viață, a fost dus într-un orfelinat din Suceava. Chiar dacă părinții biologici i-ar fi dat de urmă, le-ar fi fost imposibil să îl ia înapoi pentru că nu își permiteau financiar, ambii muncind din greu ca să întrețină familia deja formată.

Cine este Cornel, tânărul fără mâini, care i-a lăsat fără cuvinte pe jurați. Are o poveste de viață ca un film
Cornel Hrișcă-Munn

După nouă luni, în 1992, Doreen Munn, care trimitea împreună cu soțul ei produse la un orfelinat din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic din casa de copii a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru acesta. Doreen s-a interesat și a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la o unitate spitalicească. În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie. Astfel, după puțin timp, Munn a obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel pentru a-l adopta.

„Ajut oamenii cu dizabilități să aibă o șansă”

„Ajut oamenii cu dizabilități să își găsească un loc de muncă, să aibă o șansă și pregătesc companiile care vor să îi angajeze. Sunt din Suceava, dar am fost adoptat de un cuplu britanic, ei sunt părinții mei. Venirea mea la Românii au Talent este ca o întoarcere acasă. Eu cânt la tobe, la chitara bass, la mai multe instrumente”, a povestit Cornel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI