11 mart. 2024 | 09:19

Cine este Cillian Murphy, actorul care a câştigat Oscarul în 2024. Mulţi habar nu au că este căsătorit şi că are copii

Monden
Cine este Cillian Murphy, actorul care a câştigat Oscarul în 2024. Mulţi habar nu au că este căsătorit şi că are copii
Totul despre Cillian Murphy, actorul care a câştigat Oscarul în 2024. foto: profimedia

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar a avut loc duminică, 10 martie 2024, la Dolby Theatre din Los Angeles. Marele premiu a fost adjudecat de filmul „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan. Premiul pentru cel mai bun actor a fost câștigat de Cillian Murphy, actorul irlandez în vârstă de 47 de ani. Cine este Cillian Murphy, actorul care a câştigat Oscarul în 2024!

Totul despre Cillian Murphy, actorul care a câştigat Oscarul în 2024

În noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles, au fost decernate Premiile Oscar 2024. Marele premiu a mers la filmul „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan. Pelicula a fost nominalizată la 13 categorii, iar premiul cel mai bun actor i-a revenit actorului irlandez Cillian Murphy.

„A fost cea mai sălbatică, cea mai antrenantă, cea mai satisfăcătoare din punct de vedere creativ călătorie în care m-ați dus în ultimii 20 de ani, vă datorez mai mult decât pot spune.”, a declarat Cillian Murphy după ce a primit Oscarul.

Prezentă în sală a fost și soția sa, Yvonne, care l-a susținut întotdeauna în carieră. După ce a luat Oscarul, cei doi s-au sărutat pătimaș în văzul tuturor. Cillian Murphy și Yvonne McGuinness sunt împreună din anul 1996. În materialul următor vă prezentăm detalii neștiute până acum despre actorul care a câştigat Oscarul în 2024!

Vezi și: Premiile Oscar 2024. Lista completă a câștigătorilor: Oppenheimer a luat tot, Cillian Murphy cel mai bun actor și Nolan cel mai bun regizor

Actorul irlandez este căsătorit din 2004

În ciuda celebrității sale, Cillian a reușit să-și țină familia și copiii departe de lumina reflectoarelor. Din 2004, actorul este căsătorit cu Yvonne McGuinness. Cei doi s-au cunoscut la unul dintre spectacolele trupei sale rock în 1996. Cuplul are doi copii, Malachy, de 18 ani, și Aran, de 16 ani, pe care îi cresc în Irlanda.

Cillian, alături de soția lui, Yvonne McGuinness. foto: profimedia

„Ne-am dorit să fie irlandezi, presupun… Este uimitor cât de repede s-au adaptat accentele lor. Chiar și în decurs de un an de la mutarea înapoi, ei se estompează în acest tip de lucru neplăcut din vestul britanic. Cred că, sper, le va avea o mulțime de fete când vor împlini 15 ani.”, declara Cillian în 2016 pentru The Guardian.

Aran, fiul cel mic, calcă pe urmele tatălui său în lumea actoriei. În curând, adolescentul își va face debutul într-un lungmetraj, în adaptarea lui Taika Waititi după romanul din 2021 al lui Kazuo Ishiguro, Klara and the Sun.

Fiul său cel mic îi calcă pe urme

„Sunt foarte, foarte mândru de el, este un mare, mare actor”, spunea actorul despre băiatul său, scrie hellomagazine.com. 

Când vine vorba de familia lor, aici lucrurile sunt puțin ieșite din comun. Rolul lui Cillian din serialul fenomen Peaky Blinders a însemnat că, timp de un deceniu, el a petrecut timp cu familia sa doar șase luni pe an. Filmările l-au ținut departe de soție și copii, ceea ce i s-a părut întotdeauna dificil.

„Chestia aia de echilibru între muncă și viață este grea. Am o soție uimitoare și nu aș putea face asta fără ea și înțelegerea ei. Dar este o luptă. Cred că este pentru orice tată a cărui muncă îl ia, ceea ce face în general și care îl consumă, ceea ce face munca mea”, mai adăuga el într-un interviu.

Cillian Murphy a devenit celebru la nivel mondial pentru rolul său din ’28 Days Later’. Deși este vegetarian, el a învățat să tranșeze carne pentru rolul său de măcelar din pelicula ‘Fata cu cercelul de perlă’ din 2003.

De ce și-a mutat familia din Londra

Când Peaky Blinders și-a încheiat al șaselea și ultimul sezon în 2022, Cillian a reușit să se întoarcă la un fel de normalitate, așa că a decis să se mute înapoi în țara natală, Irlanda. Familia s-a mutat de la Londra la Dublin în 2015, iar el a spus că a fost o decizie grozavă.

Prima dată au ales să plece din Dublin la Londra în anul 2001, pentru ca soția lui să poată urma cursurile Royal College of Art. După 14 ani, cei doi soți au ales să se reîntoarcă la Dublin.

„Copiii au o anumită vârstă. Cred că dacă locuiești într-o capitală mondială, precum New York sau Londra sau oriunde, este excelent, incitant și stimulant la 20 și 30 de ani. Atunci, există un punct în care lucrurile care au fost excelente și stimulatoare sunt acum cam obositoare și obositoare. Vrei ceva mai liniștit și asta am făcut”, mai mărturisea actorul.

Își prețuiește viața privată

În prezent, Cillian, Yvonne și fiii lor locuiesc într-o casă superbă de 1,5 milioane de lire sterline în zona Monkstown din sudul Dublinului, pe care au achiziționat-o în 2015. Casa de epocă are șase dormitoare duble și un living imens.

Când are timp liber, Cillian a declarat că nu iese prea mult în public pentru că urăște atenția și nu-i place să fie fotografiat pe ascuns. În schimb, preferă să stea acasă, să gătească cu soția sa și să petreacă timp de calitate cu copiii săi.

„Iau autobuzul, iau metroul, mă duc la magazin și iau laptele și fac lucruri normale. Nu mi-ar plăcea dacă acest lucru ar deveni imposibil. Ca actor, se presupune că joci oameni reali, așa că mi se pare esențial să trăiești ca o persoană normală.”

„E greu să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională. Am o soție extraordinară și nu aș putea face asta fără ea și fără înțelegerea ei. Dar este o luptă”, mai spunea el într-un interviu pentru „GQ”, în 2014.

Ce spunea despre țara lui natală, Irlanda

Actorul din Oppenheimer a vorbit și despre motivul pentru care a ales să se mute la Dublin, Irlanda.

„Am trăit în Londra timp de 14 ani, a fost o mare parte din viața mea. Mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte interesant, este un oraș grozav, dar mutarea la Dublin nu a fost motivată de dorința de a mă distanța de industrie. Am fost motivat doar de dorința să vin acasă în Irlanda și să ne creștem copiii în stilul irlandez”, declara el pentru revista Deadline.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro