30 ian. 2024 | 20:38

Cine este cel mai prost plătit preşedinte din Europa, primeşte 660 de euro pe lună. Locul surprinzător ocupat de Iohannis

Diverse
Cine este cel mai prost plătit preşedinte din Europa, primeşte 660 de euro pe lună. Locul surprinzător ocupat de Iohannis
Foto: Profimedia

Un top inedit a fost realizat recent, realizându-se astfel o radiografie a câștigurilor financiare oferite de statele europene celor aleși să le conducă. Află, din rândurile de mai jos, cine este cel mai prost plătit preşedinte din Europa, primeşte 660 de euro pe lună. Locul surprinzător ocupat de Klaus Iohannis.

Cel mai prost plătit preşedinte din Europa

Un clasament surprinzător a fost realizat și publicat recent de specialiști de la compania Journo Research la comanda firmei Slot.Day. Pentru întocmirea acestui top, s-a ținut cont de salariile pe care le primesc șefii de stat de pe continent, raportate la venitul mediu din țările respective.

Ierarhia este plină de surprize. Începem cu cel mai prost plătit preşedinte din Europa. Este vorba despre liderul Sloveniei, care primește 660 de euro pe lună, adică aproape cât un salariu încasat de un angajat de nivel mediu.

Pe locul al doilea al podiumului este președintele Ucrainei. În anul 2023, salariul brut anual al lui Volodimir Zelensky a depășit cu puțin 8.000 de euro, adică 1,63 din valoarea venitului mediu din țară.

„Medalia de bronz” este luată de liderul din Serbia, care câștigă pe an în jur de 20.000 de euro.

Unde în clasament este Klaus Iohannis

În mod surprinzător, Klaus Iohannis se situează undeva la mijlocul clasamentului. Președintele încasează, într-un an, peste 60.000 de euro, un venit de trei ori mai mare decât cel mediu la nivel național.

Pe podiumul celor mai bine plătiți președinți din Europa îi întâlnim pe liderii Bulgariei, Slovaciei și Irlandei.

Te-ar putea interesa și: Foştii vecini ai lui Ion Iliescu, dezvăluiri despre politician. Unde ar fi locuit fostul preşedinte în tinerețe, nu a dus o viaţă uşoară

Cel mai bine plătit președinte din Europa

Potrivit informațiilor vehiculate în presa din țara vecină, liderul de la Sofia ar avea un câștig anual de 125.000 de euro, adică de zece ori venitul mediu din țara sa.

Șeful de stat slovac încasează echivalentul a opt salarii medii, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 187.000 de euro.

Ultimul de pe podium, președintele Irlandei este plătit cu o sumă ce reprezintă 6,9 salarii medii pe țară. În 2023, i-au intrat în cont peste 331.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: Klaus Iohannis, noi vizite exotice, în ciuda nemulţumirii românilor. Preşedintele şi soţia ar pleca în Vietnam şi Coreea de Sud, în primăvară

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
România, LIDER mondial. Decizie unică la Guvern. Nimeni în lume nu mai face asta
Capital.ro
Trucul banal care ține muștele la distanță, fără soluții chimice. Așa nu vor mai intra în casă
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro