Cine este Aurelia Surulescu, șefa ARR despre care s-a spus că avea un salariu de 18.000 de euro. Câți bani a încasat ea în realitate

Cine este Aurelia Surulescu, șefa ARR despre care s-a spus că avea un salariu de 18.000 de euro. Câți bani a încasat ea în realitate
Câți bani a încasat în realitate Aurelia Surulescu?

Ce detalii se cunosc despre Aurelia Surulescu? Șefa ARR a intrat în atenția tuturor după ce s-a spus că ar avea un salariu de 18.000 de euro. Ce sume a încasat în realitate?

Salariul real al Aureliei  Surulescu, șefa ARR

Aurelia Surulescu a intrat în atenția tuturor după ce s-a spus că ar câștigat nu mai puțin de 18.000 de euro pe lună din poziția de funcționar. Vicepreședinta PSD Sector 6 și șefă a organizației locale a femeilor social-democrate a încasat în anul 2020 suma totală de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe lună, conform declarațiilor de avere.

Pregătirea profesională a acesteia este de prelucrător prin așchiere, cu studii universitare terminate la o facultate neacreditată pe care a urmat-o la vârsta de 45 de ani. „Primii zece ani din carieră, doamna Surulescu a fost prelucratoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și cu o școală de soră medicală. A mai lucrat dactilografă și documentaristă (la un spital). În 1998 ajunge, cumva, la Primaria Sectorului 6, iar cariera ei explodează”, a scris Valeriu Nicolae într-un articol pentru Libertatea.

Salarii în cariera sa

Aceasta a intrat în Consiliul Local al Sectorului 6 în anul 2006, an în care a lucrat și ca șef serviciu în cadrul Autorității Rutierei Române, unde a încasat 53.000 de lei/an. În 2010, salariul Aureliei Surulescu a crescut la 60.000 de lei, la care se adăugau și cei aproape 8.000 de lei primiți de la Consiliul Local al Sectorului 6, iar în 2017 a ajuns să încaseze un salariu de 120.000 de lei ca director ARR.

„Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe lună decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi? Ghici ce funcționar public român câștigă la fel de mult pe lună ca Trudeau, premierul Canadei? Ghici ce funcționar public român face lunar mai mulți bani decât un chirurg cardiovascular de succes și mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant? Eh? Credeți că Președintele? Nț… Sau șeful de la Centrala Atomică de la Cernavodă?

Nț… Sau poate cel mai citat om de știință român? Nț…18.000 Euro pe lună (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani și șefă la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!”
Vlad Mixich (Sursa: facebook.com)

Dreptul la replică

„Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515. Prin urmare conform realităţii venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcţiei de director general al ARR a fost de aproximativ 6.598 de lei, respectiv 1.360 de euro”
Aurelia Surulescu

Urmăriți Playtech.ro și pe