Ce salariu avea Gabriela Firea, când era primarul Capitalei. A făcut mărturisirea incredibilă la Antena 3

Ce salariu avea Gabriela Firea, când era primarul Capitalei. A făcut mărturisirea incredibilă la Antena 3
Gabriela Firea și remunerația sa ca primar

Gabriela Firea, deși a părăsit fotoliul de Primar General al Capitalei, nu a dispărut din peisajul politicii românești. Nu a renunțat la aparițiile TV, dar nici la comentariile și critica la adresa actualei guvernări.

Gabriela Firea și remunerația sa ca primar

Ultima apariție TV a fostului primar, Gabriela Firea a fost una plină de dezvăluiri, dar și critici dure la adresa autorităților și a lipsei de reacție după drama de la ”Matei Balș”. Printre subiectele atinse de politicianul PSD a fost și cel al salariilor încasate de diferiți politicieni.

I-a amintit , în discurusl său, pe Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș. În încercarea de a face o comparație între cât încasa Cioloș, Vlad Voiculescu și  ea, Gabriela Firea a făcut publică suma încasată pe toată perioada în care a fost Primar General al Capitalei, spunând:

„13.000 de lei pe lună. Atenţie, de lei, nu de euro. Atât am avut!”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Fostul edil în război cu Nicușor Dan

Încă de la pierderea alegerilor locale, de anul trecut, Gabriela Firea a înfierat deciziile noului primar, Nicușor Dan. Totul a culminat, recent, cu decizia acestuia de a suspenda autobuzele școlare, o investiție masivă și cu cheltuieli de 116.000 de euro pe lună.

”Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil!

Dar cat se poate de real! In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport. Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.”, a fost comentariul Gabrielei Firea.

Reacțiile dure ale fostului edil, Gabriela Firea a putut fi citită pe contul de Facebook a acesteia, criticând dur noua decizie a lui Nicușor Dan, acesta justificând decizia astfel:

”Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli.

Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA. În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București.”, a răspuns Nicușor Dan, tot pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI