Cine este Alexandra, fata care și-a ucis violatorul. Tatăl ei i-ar fi abuzat sora și ea a fugit de acasă

Cine este Alexandra, fata care și-a ucis violatorul. Tatăl ei i-ar fi abuzat sora și ea a fugit de acasă
Drama unui copil abuzat de tată

În urmă cu două zile Piatra Neamț a fost zguduit de o dramă și, în același timp, o crimă. O minoră de 16 ani suna la 112 anunțând că ar fi omorât un bărbat de 41 de ani. Motivul, pe cât de halucinant este, anchetatorii spun că este adevărat. Alexandra, tânăra de 16 ani fusese sechestrată de victimă și ar fi încercat să abuzeze de ea. Speriată și vrând să scape, minora l-a înjunghiat cu un cuțit. Poliția, ajunsă la fața locului a găsit fata îns tare de șoc, lângă victimă.

Drama unui copil abuzat de tată

De cele mai multe ori, datorită sărăciei și chiar a violențelor din familie, mulți minori ajung să fugă de-acasă. De cele mai multe ori, fie ajung în casele de copii, la asistența socială, sau, în cel mai rău caz, în închisorile juvenile. Rata copiilor care sunt în această situație în România este alarmant de mare. Condițiile de trai, lipsa educației și abuzurile fac din genul acesta de copii victime sigure ale unor oameni care vor să profite de pe urma lor.

În aceste bareme se încadrează și Alexandra, tânăra de 16 ani, care este și victimă și călău în crima de la Piatra Neamț. Conform informațiilor oferite de anchetatori, Alexandra provine dintr-o familie săracă, cu doi frați, o mamă bolnavă și un tată abuziv. Având nevoie de bani ca să trăiască, fata a decis să plece de-acasă și să-și caute de muncă la Piatra Neamț. A postat anunțuri peste tot, în cele din urmă primind și un răspuns.

Alexandra a devenit călăul violatorului. A stat sechestrată  în apartamentul victimei.

După mai multe anunțuri, un bărbat din Brașov, Lucian, de 41 de ani, îi răspunde apelurilor Alexandrei disperate. De-aici lucrurile se complică, spun informațiile. Bărbatul, de fel din Brașov, avea un apartament în Piatra Neamț, unde de altfel o invită pe Alexandra să stea de vorbă. Odată ajunsă aici, brașoveanul decide să o sechestreze pe minoră, ținând-o legată în casă, sau cel puțin așa spun primele mărturii ale minorei.

După câteva zile Lucian decide să facă o vizită în apartament cu intenția, se presupune, de a abuza fizic de minora de 16 ani. Vecinii spun că s-au auzit bubuituri și țipete, după miezul nopții, dar nu au făcut nimic. Povestea, pe scurt, este că în disperare de cauză și vrând să se salveze, Alexandra ia un cuțit cu care-l înjughie pe agresor. Ulterior fata sună la 112 și anunță înfăptuirea crimei. În cazul minorie ancheta se va desfășura în condiții speciale, urmând să se afle cu adevărat care sunt cauzele.