Cine este Adrian Zuckerman, viitorul ambasador al Americii, care are origini românești

Cine este Adrian Zuckerman, viitorul ambasador al Americii, care are origini românești

Adrian Zuckerman ar putea fi viitorul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Are origini românești, vorbește fluent limba română, dar nu este un diplomat de carieră, așa cum este actualul ambasador al SUA, Hans Klemm.

Cine este Adrian Zuckerman, americanul cu origini românești

Acest Adrian Zuckerman ar fi favoritul lui Donald Trump, pe care vrea să-l nominalizeze pentru funcție de ambasador al Americii în România. Probabil, datorită originilor sale românești, Trump îl consideră cel mai potrivit pentru acest post, în comparație cu Hans Klemm, care nu știe prea bine limba română. În mod normal, ambasadorul ar trebui să cunoască limba statului în care se afla ambasada țării pe care o reprezintă.

Adrian Zuckerman este expert în Drept, avocat admis în baroul din New York încă din 1984 și partener n cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Înainte de a ocupa aceste poziții, el a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, din New York.

El a mai fost și judecător în cadrul Real Estate Board, din New York. După cum se vede, cariera sa în avocatură și-a centrat-o în special în domeniul imobiliarelor, unul dintre cele mai profitabile domenii în care activează cei mai bogați oameni ai lumii. Nu-i de mirare că este preferatul lui Donald Trump.

Adrian Zuckerman s-a aflat pe teritoriul american încă de la vârsta de zece ani, când a părăsit România. Cu toate acestea, și-a păstrat latura românească și încă vorbește fluent limba maternă.

Cine va veni în locul lui Hans Klemm

Cine este Adrian Zuckerman, viitorul ambasador al Americii, care are origini românești

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, Adrian ar urma să fie audiat de Senatul american  în cadrul Comisiei pentru Relații Externe, procedură valabilă în cazul tuturor nominalizaților pentru postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA.

Teodor Meleșcanu, ministrul nostru de Externe, a declarat încă de pe 11 iunie că Hans Klemm urmează să predea postul de ambasador, întrucât i se va termina mandatul la sfârșitul acestui an.

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI