Cine era pilotul elicopterului prăbușit la Săpânța. Primele indicii din anchetă

Cine era pilotul elicopterului prăbușit la Săpânța. Primele indicii din anchetă
Foto: observator.tv

Un elicopter a fost descoperit prăbușit, joi seara, pe raza comunei Săpânța. Se pare că anchetatorii au descoperit deja cine era pilotul.

Un elicopter s-a prăbușit, joi seara, în comuna Săpânța. Lângă aeronava distrusă în accident a fost găsit și cadavrul unui bărbat, cel mai probabil pilotul elicopterului, din moment ce acesta se pare că era singur în aeronavă.

Există mai multe scenarii legate de acest accident aviatic și se ia în calcul inclusiv ipoteza ca pilotul să fi derulat activități ilegale.

Cine era pilotul elicopterului prăbușit la Săpânța

Din primele informații, reiese că pilotul aeronavei prăbușite se numește Dimitri Evghenevic Kostikov. Bărbatul s-ar fi născut în 1971 în Vitiebsck, Belarus.

Potrivit unui site din Belarus, bărbatul nu a mai fost văzut din data de 5 martie, atunci când ar fi plecat de acasă, cu trenul, spre regiunea Mukachevo din Ucraina. De atunci nimeni nu mai știe nimic de el.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca elicopterul să fi fost încărcat cu țigări de contrabandă din Belarus și, din cauza încărcăturii extrem de grele, elicopterul s-ar fi lovit de copaci.

Posibil ca pilotul să fi avut complici și în România, iar țigările să fi fost preluate de aceștia, iar cadavrul lui abandaonat acolo.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Florina Meteş, a declarat că ancheta e condus acum de procurori.

„Pe raza comunei Săpânţa a fost înregistrat un incident aviatic. Cazul a fost preluat de către procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Urmează să se facă investigaţiile tehnice de specialitate. A decedat o persoană, bărbat, iar la faţa locului s-a deplasat şi un medic legist pentru examinarea cadavrului. Echipa de cercetare se află la faţa locului”, a declarat Florina Meteş.

Aeronava prăbușită la Săpânța pare un model de elicopter care se foloseşte la muncile agricole. Anchetatorii vor cerceta şi dacă aparatul avea un plan de zbor sau dacă traseul său a fost comunicat cuiva.

Urmăriți Playtech.ro și pe