Cine e românul care a sculptat chipul lui Iisus din Rio de Janeiro. Gheorghe Leonida a murit în urma unui accident stupid

Cine e românul care a sculptat chipul lui Iisus din Rio de Janeiro. Gheorghe Leonida a murit în urma unui accident stupid

Gheorge Leonida a murit necunoscut de români, cu toate că a ajuns unul dintre cei mai apreciați sculptori din lume datorită marii statui din Rio de Janeiro care îl reprezenta pe Iisus Hristos. Cum a murit și de ce decesul lui a fost unul declarat aproape stupid? Iată povestea geniului român care a rămas necunoscut în țara lui natală!

Cine este românul care a sculptat chipul lui Iisus în Rio de Janeiro?

Gheorge Leonida a murit într-un accident aproape stupid, la el acasă, după ce a devenit cunoscut în întreaga lume datorită sculpturii fără cusur a lui Iisus Hristos pe care a făcut-o în Rio de Janeiro. Lucrarea măreață a sa este acum considerată drept cel mai mare simbol al creștinismului din lume, de asemenea, un motiv de mândrie fără margini în România.

Leonida este originar din Galați și și-a văzut visele cu ochii. Acesta s-a născut în anul 1892, într-o familie de ingineri. În cele din urmă, nu a acceptat tradiția familiei și a studiat la Conservatorul de Arte Frumoase din București, la departamentul sculptură. În anul 1915 a debutat la un salon național de sculptură.

Singura fotografie cu Gheorghe Leonida
Singura fotografie cu Gheorghe Leonida

Accidentul stupid care i-a pus capăt vieții

Din păcate, Primul Război Mondial l-a determinat să renunțe la studii, astfel să aleagă să meargă pe front și să urmeze soarta tinerilor de atunci. După război, a reluat studiile în domeniul său, dar în Italia. La 33 de ani a cunoscut un mare sculptor polonez care avea de executat o statuie gigantică a lui Cristo Redentor, Iisus Mântuitorul.

Leonida a primit atunci propunerea să realizeze chipul lui Iisus, emblema care urma să devină una dintre marile arhitecturi ale creștinismului. Lucrarea a fost finalizată după cinci ani de muncă intensă. Din păcate, marele artist a murit la vârsta de 50 de ani. Leonida a căzut de pe acoperișul casei sale din București în timp ce încerca să culeagă flori de tei.

Urmăriți Playtech.ro și pe