Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a. De cine a fost crescută, de fapt

de: Andreea Vînătoru
22 09. 2022

Pe 19 septembrie 2022, mii de oameni s-au adunat la Palatul Buckingham din Londra, pentru a aduce un ultim omagiu celei care a fost Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, anul acesta împlinindu-se 70 de ani de la proclamarea sa ca regină a Regatului Unit. Dar haideți să aflăm mai multe detalii despre copilăria ei, mulți fiind interesați să afle și cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a.

Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, după ce timp de 70 de ani a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord. Prințesa Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor s-a născut pe 21 aprilie 1926 în Mayfair, la Londra. A venit pe lume prin cezariană, fiind primul copil al prinţului Albert, duce de York (viitorul rege George al VI-lea), cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York (Regina-Mamă).

Mama ei, ducesa de York, era fiica cea mică a aristocratului scoțian, contele de Strathmore și Kinghorne. Pe atunci, nu se știa dacă tatăl ei va deveni sau nu rege. Interesat este faptul că la nașterea sa a participat ministrul de interne William Joynson-Hick. Obiceiul spunea că un oficial trebuie să se asigure că bebelușii nu sunt schimbați în urma unui complot. Pe 29 mai 1926, Elisabeta a fost botezată la Palatul Buckingham, în timpul domniei bunicului său patern, regele George al V-lea.

Tatăl ei nu a fost de la bun început rege

Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a. Tatăl Reginei a urcat pe tron abia după abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936. Din acel moment, Elisabeta a devenit moștenitoarea prezumtivă, deși inițial era a treia în linia de succesiune la tronul britanic.

Dacă părinții ei ar mai fi avut un băiat, el ar fi fost moștenitor și deasupra ei în linia succesorală, care la momentul respectiv era determinată de primogenitura masculină.

Din păcate, ea nu a petrecut atât de mult timp alături de părinții săi și sora ei, Margaret, născută în 1930. În realitate, Elisabeta și sora ei mai mică au fost crescute de o armată de servitori și profesori.

O bună parte din copilărie și-a petrecut-o în inima Londrei, la reşedinţa londoneză din Piccadilly 145, într-un palat cu 25 de camere.

Membrii familiei sale o strigau Lilibet. Pentru cei care nu știu, Regina Elisabeta nu a spus prima dată mamă, ci Bobo, numele uneia dintre bonele care au crescut-o.

Părinții ei au decis să studieze acasă

Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a. Mulți ani, prințesele au studiat acasă, luând lecții de franceză, matematică, istorie, dar şi lecţii de dans, muzică şi artă, echitaţie şi înot.

Prințesa Elisabeta a început să studieze istoria şi dreptul constituţional, abia atunci când tatăl ei a urcat pe tron, conform biografiei publicate pe site-ul royal.gov.uk.

Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a

Soarta ei s-a schimbat radical când bunicul ei, George al V-lea, a decedat pe 20 ianuarie 1936.

Regele Edward al VIII-lea, unchiul ei, a abdicat în decembrie 1936, tronul revenindu-i ducelui Albert de York, tatăl Elisabetei, care astfel a devenit regele George al VI-lea.

Drept urmare, Elisabeta a devenit moştenitoare a tronului, luând titlul Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta. Ceremonia de încoronare a avut loc în anul 1937.

Cine au fost părinții Reginei Elisabeta a II-a. Odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Elisabeta și sora ei au fost mutate la Castelul Windsor, pentru a fi în siguranță. Acolo și-au petrecut toată adolescența.

Regina Elisabeta a participat alături de părinții săi la vizite oficiale

Înainte ca tatăl ei să moară, în anul 1952, Prințesa Elisabeta a fost numită ‘colonel-in-chief’ al Gărzii de Grenadieri. Prima apariție publică a avut-o în 1942, când a inspectat trupele. Totodată, ea a început să meargă alături de părinții ei în vizitele oficiale pe care aceștia le efectau prin țară.

Tot împinsă de părinții ei, în anul 1945 aceasta s-a alăturat Serviciului Teritorial Auxiliar pentru a ajuta în efortul de război. Astfel, a devenit şofer de camion militar, dar şi mecanic.

După moartea părintelui său în februarie 1952, Elisabeta a devenit conducătoare a Commonwealth-ului și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului.

Încoronarea ei a avut loc în anul 1953.

În 1947, Regina Elisabeta s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care a avut patru copii: Charles al III-lea, Anne, Prințesă Regală, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex.

De ce ar fi murit, de fapt, Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost fotografiată cu doar două zile înainte de a muri.

Pozele i-au determinat pe mulți să se întrebe ce s-a întâmplat în urma întâlnirii cu noul prim-ministru britanic, Liz Truss.

În cadrul emisiunii Weekend Sunrise, au apărut declarațiile medicului de familie Ginni Mansberg. Conform acestuia, în medie, o persoană din Marea Britanie moare la 82 de ani, așa că este „uimitor” că regina a ajuns la vârsta de 96 de ani.

„Principalul ucigaș al femeilor este demența. Ei bine, este clar că ea nu a avut așa ceva. Bolile de inimă și accidentul vascular cerebral sunt următoarele două. Ar fi putut avea un accident vascular cerebral, ar fi putut avea un atac de cord.”, a declarat medicul, conform Sunrise.