Cine au fost bunicii Cristinei Țopescu. Cum a devenit celebră familia ei încă din perioada interbelică

Cine au fost bunicii Cristinei Țopescu

Familia Țopescu, celebră încă din perioada interbelică. Cine au fost bunicii jurnalistei decedată pe 12 ianuarie. Un talentat călăreț român și o ea cu origini italiene, fost director de școală la Călărași.

Cine au fost bunicii Cristinei Țopescu?

Felix Țopescu, bunicul fostei prezentatoare de televiziune, a fost un talentat călăreț român, născut la Călărași, pe 14 martie 1906, într-o familie de dascăli. Bunica, Erato, avea origini italiene și a fost director de școală la Călărași. Ofițerul de cavalerie Țopescu a fost membru al echipei hipice a României, care a participat la Olimpiada de la Berlin din anul 1936.

Felix Țopescu (1906 – 1996) – s-a născut la Călărași la 14 martie 1906, într-o familie de dascăli. Părinții au fost Nicolae și Erato, de origine italiană din arborele genealogic al dogilor venețieni Grimany, care a fost director de școală în Călărași mai bine de peste 2 decenii.

Dragostea pentru cai l-a făcut celebru

Potrivit informațiilor furnizate de Muzeul Municipal Călărași, după finalizarea liceului ”Știrbei Vodă” a urmat școala militară din București și a devenit ofițer de cavalerie. A iubit caii, iar acest lucru l-a făcut să participe la peste 150 de concursuri, dintre care peste 30 internaționale.

Cine au fost bunicii Cristinei Țopescu. Cum a devenit celebră familia ei încă din perioada interbelică
Bunicii Cristinei Țopescu

În 1938, la Aachen, în Germania, Țopescu câștiga ”Cupa Națiunilor”, ”o biruință unică pentru valoarea ei”, după cum nota presa vremii. După victorie, se întoarce acasă, la Călărași, unde este primit ca un erou de către toți călărășenii, notează adevărul.ro. 

Felix Țopescu a mai îndeplinit voluntar o serie de funcții

Mai mult, a fost component al echipei hipice de aur a României din anii 1930-1940, alături de Henri Rang, când a avut parte de cele mai mari succese, cum ar fi medalia de argind la Jocurile Olimpice de la Berlin, în anul 1936. Potrivit profesorului Nicolae Șiripan, pe lângă activitatea de sportiv ori antrenor, a mai îndeplinit voluntar o serie de funcții, în cadrul Federației de Călărie:

  • Secretar General – 6 ani
  • membru al Biroului Federal – 12 ani
  • preşedinte al Colegiului Antrenorilor – 7 ani
  • preşedinte al Comisiei de propagandă – 10 ani
  • membru al Comitetului Federal -12 ani
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI